Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HZZO možda dobije konkurenciju
Povratak na članak

Dug prešao 7 milijardi kuna, dopunsko osiguranje ipak skuplje?

Ne držim rješenje u rukavu – odgovara ministar na pitanje otkud novac za dugove

Komentari 17

HA
hacker
10:07 08.03.2017.

Dopunsko osiguranje bi trebali plaćati svi bez iznimke, primjer: moj kolega s posla ne plaća dopunsko a svake godine je po nekoliko mjeseci na bolovanju a u isto vrijeme dok je na bolovanju pije razno razne tablete i nekoliko piva dnevno skupa s dvije kutije cigareta koliko popuši. On definitivno tako neće nikada ozdraviti nego je na teret svih onih poštenih ljudi koji radi čak i kada su bolesni.

VL
MA
marijaqwer
11:24 08.03.2017.

Iz članka je očigledno da dug u zdravstvu raste jer država ne uplaćuje za prava koja je dodijelila zaštićenim skupinama. Država ne može biti socijalna na način da svoje dugove za zdravstvo prebaci na građane.Dopunsko zdravstveno košta 70 kn , a HTV pretplata 80 kn. Ukinite više pretplatu i povećajte dopunsko na 100 kn.Ministar kaže da se mora povećati ulaz novca u HZZO , bez primisli da bi se moglo smanjiti i neracionalno trošenje novca, prvenstveno kroz objedinjenu javnu nabavu i smanjenje nepotrebne administracije u sustavu ( svu nabavu neka vodi samo ministarstvo za sve bolnice)

VL
DU
Deleted user
09:57 08.03.2017.

Krade se, novca nedostaje, bit će skuplje dopunsko. Koda briga, narod plaća, ne buni se.

VL
HV
hvh
12:26 08.03.2017.

pola drzave je u crno-bijelom radnom odnosu!90% radnika kod privatnika dobiva dio place na crno!tu gospodo zagrebite,tu je lova!samo sto to vi "neznate" jer vlasnici su vasi prijatelji,kumovi,financijeri kampanja itd!

VL
NE
nevjerujženikojalaže
11:41 08.03.2017.

i onda gosp. kujunđić kaže da molitelje pred bolnicom treba uputiti u kapelicu. kakva kapelica, na trg sv. marka, tu je izvor svih problema a i prikladno je mjesto za tako što.

VL
EL
elkomadante
10:41 08.03.2017.

ma jel to onaj naš vrli ministar kujunđić, sve će to on popraviti bez brige....

VL
BA
barica56
10:55 11.05.2017.

Mudro bi bilo ukinut Htv pretplatu a dopunsko na 100 kn. I možda više i svi zadovoljni

VL
DU
Deleted user
09:51 08.03.2017.

A majko moja , što radite od ove države ?

VL
ST
Stipan
14:46 08.03.2017.

Stvorite radna mjesta i sa većim brojem zaposlenih će se više uplaćivati u zdravstveno i mirovinsko osiguranje i eto rješenja . Još i da su visoke plaće , bit će još više .

VL
DS
dsunara65
19:25 17.03.2017.

sad je najaktaulnije a nitko o tome ne govori. Misli li itko od vladajućih na zdravstvene osiguranike? Ove 2017. godine još smo dalje od zaštite pacijenata...... Približavamo li se polako nepopularnom i omraženom „američkom modelu“ zdravstvenog osiguranja? evo odgovora iziz 2015.: -Sustav obveznog zdravstvenog osiguranja nezaustavljivo klizi prema uvođenju privatnih osiguravateja, a to jest „amerikanizacija“ i gubitak kojega nećemo moći nadoknaditi nakon što se prijeđe određena granica koja nam je vrlo blizu. Na žalost, građani ne vide što može spriječiti te procese, a još žalosnije je da se ne uspostavlja partnerstvo nego se svakim danom produbljuje jaz između dva osnovna čimbenika zdravstvenog sustava: zdravstvenih radnika i pacijenata. Za ovo posljednje ne može se kriviti neuke građane, a izmrcvareni zdravstveni radnici već dugo imaju vlastitih problema za koje dugo pokazuju kako suvereno misle da ih trebaju rješavati bez tih „neukih“ pacijenata koji im samo smetaju svojim „neukim“ petljanjem u tako sofisticiranu tematiku.” Prijeti li nam ostajanje bez dostupne zdravstvene zaštite na svim razinama? „Dokle god se ta dva osnovna čimbenika ne ujedine dotle će zdravstveni sustav ići u neželjenom smjeru, te će biti otvoren za daljnje iskorištavanje zdravstvenih radnika i osiromašivanje svih građana. Političari ne postupaju sukladno demokratskim principima iako se iz dana u dan sve češće pokušavaju okretati takvim principima, međutim barijere su previsoke, pa ih ni oni najpošteniji ne uspijevaju preskočiti. Ostaje nam samo iščekivanje kada ćemo ostati bez dostupne zdravstvene zaštite na svim razinama“. No, ovako sam govorila i 1999. i svake godine do dana današnjeg ali naši vlri političari ne misle da problem treba riješti već da treba građane prevariti!

VL
DS
dsunara65
20:02 17.03.2017.

A da Todorić plati svoj porezni dug???? Tek kad bi vratili pokradeno! A što bi tek mogli kada bi znali na što troše novac u zdravstvu??? A troše ga na jačanje privatnih poslodavaca jer su se osigurali tijekom svojeg mandata da budu privilegirani privatni poslodavci u zdravstvu....

VL
OB
ObrenM
09:34 08.03.2017.

Neka i dalje skrbi gdje se krscanin moze moliti,a dugove u zdravstvu neka rjesavaju korisnici novim poskupljenjima.

VL
SJ
Sve je uzalud
09:38 08.03.2017.

...nisam siguran da oni koji vode zdravstvo sigurno to dobro vode..........treba i drugo "mišljenje"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.