Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijen zahtjev za blažom kaznom bivšeg vijećnika HNS-a

Dopredsjednik KK Cedevita ipak na godinu i pol u zatvor

ninoslav brčić
Željko Pušec
12.10.2009.
u 18:01

Iako je dr. Ninoslav Brčić u ožujku uplatio 200.000 kuna oštećenom Domu zdravlja Krapina za neisporučeni materijal, duguje još 1,5 milijuna kuna.

Bivši vijećnik HNS-a u Skupštini Zagrebačke županije, dugogodišnji predsjednik i aktualni dopredsjednik Košarkaškog kluba Cedevita, direktor tvrtke Hiron, stomatolog dr. Ninoslav Brčić (52) nije uspio uvjeriti Vrhovni sud da bi mu trebalo izvanredno ublažiti pravomoćnu kaznu od godine i pol zatvora.

Namirio manji dio štete
Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Lidije Grubić Radaković nije impresioniralo što je 13. ožujka Domu zdravlja u Krapini uplatio 200.000 kuna, jer im je, prema sklopljenoj sudskoj nagodbi od 29. travnja, dužan još isplatiti odštetu od 1,5 milijuna kuna.

- U takvoj situaciji valja uzeti u obzir da je osuđenik samo izrazio spremnost da u cijelosti naknadi počinjenu štetu oštećeniku dok mu je do sada namirio štetu u manjem iznosu - obrazložio je Vrhovni sud. Brčić je podnio ostavku na političku funkciju odmah nakon nepravomoćne presude Županijskog suda u Zlataru od 6. listopada 2006., kojom je zbog zloporabe položaja i ovlasti osuđen na godinu i pol dana zatvora te oduzimanje koristi od 440.570,53 kuna.

Što se pak sportske funkcije tiče, bio je predsjednik Cedevite sve do listopada prošle godine (dva mjeseca prije pravomoćne presude), zamijenivši tu ulogu dopredsjedničkom. To što ne smeta kriminalna “mrlja” i ne iznenađuje s obzirom na to da je klub nosio ime njegove tvrtke Hiron kao glavnog sponzora kluba sve do 2005., kad financiranje preuzima Atlantic grupa na čijem je čelu Brčićev srednjoškolski kolega Emil Tedeschi.

Neisporučeni lijekovi
Brčić je osuđen da je s glavnom medicinskom sestrom Zdenkom Hlebec (64) Dom zdravlja u Krapini od 1997. do 2000. oštetio za 881.141 kunu. Ona je osuđena na tri i pol godine zatvora jer je od Hirona preko Brčića naručivala sanitetski materijal i lijekove koji nisu isporučeni, a Dom zdravlja ih je platio.

Brčić je ispostavljao lažne račune i otpremnice koje je Hlebec prihvaćala kao vjerodostojne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije