Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve na jednom mjestu

Donosimo detaljan vodič kroz epidemiološka pravila za školarce

Idemo u školu
Foto: Shutterstock
1/4
26.08.2020.
u 14:15

Odgovaramo na pitanja učenika i roditelja, ali i dajemo prijedloge kako odabrati školsku torbu te kako uskladiti slobodne aktivnosti…

Početak svake nove školske godine stresan je za školarce, ali i roditelje, no ova je po svemu posebna i u modernoj povijesti nezabilježena. Hrvatska je, kao i ostatak svijeta, u jeku pandemije novog koronavirusa što  je golem izazov za normalno funkcioniranje života,  pa tako i školstva. 

Foto: Shutterstock

Hoće li djeca morati nositi maske? Koliki će razmak morati biti među učenicima? Hoće li se razredi podijeliti u grupe? Hoće li se djeca smjeti viđati na odmorima? Što s dezinfekcijom? Tisuću i jedno pitanje ovih su dana opravdano postavili roditelji i učenici i, iako je jasno da će se neke mjere mijenjati u hodu, ovisno o epidemiološkoj situaciji i potencijalnim žarištima, osnovna su pravila ipak kreirana.

U posebnom prilogu Večernjeg lista Idemo u školu, koji izlazi 1. rujna , možete pronaći detaljan vodič koji odgovara na sva navedena pitanja, i to od vrtića do srednjih škola i strukovnih praksi.

Osim toga, razgovarali smo s roditeljima i njihovom djecom o tome kako su doživjeli prošlu školsku godinu te ih ispitali kako su se pripremili za novu. Razgovarali smo i sa stručnjacima koji otkrivaju kako organizirati slobodno vrijeme i izvanškolske aktivnosti, kako u ovo posebno osjetljivo vrijeme prehranom ojačati imunitet, kako odabrati idealan radni stol i još puno toga. 

Foto: Privatni album

U utorak 1. rujna uz Večernji list potražite poseban prilog Idemo u školu u kojem ćete saznati sve o epidemiološkim pravilima za školarce, ali i naučiti kako prepoznati koji je tip vaše dijete da bi lakše učilo, kako odabrati školsku torbu i još mnogo toga.

Uz poseban prilog koji darujemo u utorak, u srijedu 2. rujna imamo još jedan dar za školarce, a to su Pametne tablice množenja uz koje će svaki đak s lakoćom svladati matematičke zadatke.

Foto: Privatni album

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar renac
renac
18:19 01.09.2020.

Ne mogu vjerovati da ce ovaj tupi narod ovo pousiti,pa ljudi mecu vam brnjice djeci,pa kako ce disati ispod tog govna,pa di je sad djecja pravobraniteljica ovo nije normalno i tko ce odgovaeati kad djeca pocnu padati u nesvjest,pa jeste vi normalni,a vi mediji ste odvratni kad ovo podrzavate.

DU
Deleted user
20:01 03.09.2020.

Aušvic je mila majka ono što će djeca prolaziti u školi čista tortura .smrt fašizmu sloboda narodu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije