Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škibola pozvao Vladu:
Povratak na članak

'Donesite posebni zakon kojim će se riješiti pitanje obeštećenja za dužnike kredita u švicarcima'

Odlukom Vrhovnog suda utvrđeno je da korisnici kredita u švicarskim francima koji su konvertirali svoje kredite u euro po Zakonu o potrošačkom kreditiranju iz 2015. godine imaju pravo na tužbe protiv banaka i povrat preplaćenog novca

Komentari 4

MI
miljenkokokot
13:13 04.04.2019.

Bravo Škibola!!

VL
Avatar lapolapo
lapolapo
15:27 04.04.2019.

ddh i tako će građani tužiti,jer je svakomu jasno da su banke postupale nepošteno,a ispod nivoa bi bilo spuštati se na osobnu razinu,bravo Gorane,bravo UF...

VL
DD
ddh
12:39 04.04.2019.

Vrhovni sud nije nigdje donio ili potvrdio nekakvu presudu po kojo bi banke marale vracati bilo kakve novce, nego je potvrdio da ljudi imaju pravo na tuzbu. To kako ce te tuzbe zavrsiti ili kako bi trebale zavrsiti, Vrhovni sud nije odredio ili presudio. Ali ta stvarnost nema veze sa medijima u Hrvatskoj ili nepismenim zastupnicima koji sad eto znaaju kako ce izgledati presude na tuzbe koje jos nisu niti podignute. A to sto muljatorAleksic okolo uz pomoc medija trubi, nema veze sa stvarnoscu. Nitko Aleksica i drustvo nije silioda uzmu kredite u svicarcima. To je bila njihova volja i odluka, pa sada kad su na toj kocki izgubili oni traze da ih drzava zastiti. Banke su posudile novac ljudima koji su te novce uzeli, pa pokupovali i skupe aute i vikendice ili apartmane po Jadranu i stanove u Zagrebu. A mediji igraju po obicaju njihovu prljavu igru i kolportiraju u javnost tu odluku Vrhovnog suda na vlastiti nacin bez veze sa stvarnoscu i stvaraju pritisak na pravosudje da donese nakakvu presudu i prije nego ce tuzbe biti podnesene ili raspravljanje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.