Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenja svećeniku nasilniku

Donesena prva presuda protiv svećenika koji je istukao časnu sestru i još jednu sumještanku

Sukošan: Župnik je u svom dvoru pretukao časnu sestru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
01.07.2022.
u 14:24

Podsjetimo, 70-godišnja časna sestra, koju je 43-godišnji svećenik udario i ozlijedio, rekla je kako je nije udario već da ima problema s vratnom kralježnicom, a navodno je i druga žena rekla kako je pala s bicikla.

Svećenik iz Sukošana Domagoj Kelava zbog napada na 70-godišnju časnu sestru nepravomoćno je osuđen dok mu se za napad na 43-godišnju Sukošanku još sudi. 

– U postupku protiv Domagoja Kelave za događaj od 26. travnja 2022. (napad na časnu sestru) donesena je nepravomoćna presuda kojom je proglašen krivim za počinjenje prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 10 dana. U drugom postupku zbog istog prekršaja broj Pp 3125/22 postupak je još u tijeku – odgovorili su nam na upit sa zadarskog Općinskog suda o tijeku postupka protiv svećenika koji je u alkoholiziranom stanju prvo istukao 70-godišnju časnu sestru, a potom 43-godišnju Sukošanku koju je krivio sto je završio u zatvoru zbog napada na časnu sestru.

I drugi put je zadržan u zatvoru, a iz zadarske Nadbiskupije osudili su fizičke napade svećenika i preporučili mu da ode na liječenje. Podsjetimo, 70-godišnja časna sestra, koju je 43-godišnji svećenik udario i ozlijedio je, rekla kako je nije udario već da ima problema s vratnom kralježnicom, a navodno je i druga žena rekla kako je pala s bicikla. Mnogi u Hrvatskoj su to protumačili strahom žrtava, posebno reagirajući na istup časne sestre u videu za Večernji list. 

 

Komentara 3

BH
Bunjevac=Hrvat
14:40 01.07.2022.

Treba ga premjestiti za zatvorskog kapelana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije