Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski sabor

VIDEO Donesen zakon o Ini, Bulj na mobitelu puštao pjesmu 'Ustani bane'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
20.02.2019.
u 13:31

Hrvatski sabor danas je donio izmjene Zakona o Ini, a prije glasovanja oporba je napustila sabornicu nakon što su odbijeni njihovi prijedlozi da se zakon pošalje u drugo čitanje

Hrvatski sabor danas je donio izmjene Zakona o Ini, a prije glasovanja oporba je napustila sabornicu nakon što su odbijeni njihovi prijedlozi da se zakon pošalje u drugo čitanje. Sam zakon izglasan je sa 74 glasa za i dva protiv, a ta dva protiv koja su zapravo i "spasila" kvorum su HRAST-ov Hrvoje Zekanović i Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku. Nakon glasovanja obojica su se pravdala kako nisu znali da upravo oni drže kvorum većini, te kako ga sigurno ne bi čuvali već bi i sami napustili sabornicu. Prije glasovanja zastupnici su tražili stanke kako bi ponovili zašto se protive ovom zakonu. Čelnik Mosta Božo Petrov naglasio je da je zakon štetan za Hrvatsku.

– Trebamo konstatirati da HDZ na ovaj način pokušava oprati ruke kao Pilat. To što će vas poslije iskoristiti tvrdeći da nije on kriv jer ste vi donijeli zakon, to je druga stvar. Isto tako trebamo znati da se ovo danas događa zbog već poznate sudske trakavice i priče o bivšem predsjedniku HDZ-a. Krenuli ste u mandat s pričom da ćete kupiti Inu, a danas završavate s pričom da će Hrvatska nepovratno izgubiti Inu. Nemojte biti sudionici u pljački koja traje od 2001. godine – pozvao je Petrov vladajuće zastupnike dodavši da će, ako glasuju za zakon, potpisati smrtnu presudu i smrtni list za Inu. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić zatražio je drugo čitanje zakona.

Bulj pušta pjesmu 'Ustani bane' u Saboru

– Ovo dolazi po hitnom postupku nakon tajnog razgovora Plenkovića i Orbana i može imati pogubne posljedice za Hrvatsku i za radnike sisačke rafinerije. Jeste li svjesni što radite? Nastavljate posao koji je započeo Sanader i predajete Inu u ruke mađarskog MOL-a. To je direktna izdaja nacionalnih interesa – tvrdi Bernardić dodavši kako vladajućoj većini nije stalo do Hrvatske, ni do radnika ni do radničkih prava. Branimir Bunjac iz Živog zida dodaje da se ovim zakonom krši i Ustav koji propisuje da rudna bogatstva moraju biti pod posebnom zaštitom države, a plan je Vlade predati ih strancima i tako rade nacionalnu izdaju. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ Branko Bačić morao je podsjetiti da je SDP donio ovaj zakon 2002. godine te naglasio da se njime štite interesi Vlade.

– Osjećate li se ugodno jer Vlada zbog njihovih krivih i loših odluka u Uljaniku i 3. maju mora iz proračuna izdvojiti 2,8 milijardi kuna. Za to smo mogli izgraditi tisuće vrtića, škola, Peljeških mostova – pitao je Bačić SDP-ovce. SDP-ov Gordan Maras prigovorio je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću što uvijek dopušta Bačiću da ima zadnju riječ te zaradio opomenu zbog zloupotrebe povrede poslovnika, a kako nije prestajao govoriti, zaradio je i drugu opomenu te zabranu govora.

HSS-ov Željko Lenart prigovorio je da je najjača hrvatska tvrtka predana Mađarima u ruke, GLAS-ova Vesna Pusić dodala je da je HDZ-ova vlada prodala upravljačka prava u Ini. To se nije svidjelo Bačiću, no i on je dobio opomenu zbog zlouporabe poslovnika. Mostov Miro Bulj na mikrofon je počeo puštati pjesmu "Ustani bane" s mobitela, pa je Jandroković od saborskih službi zatražio da ubuduće isključe razglas kada se tako nešto dogodi.

>>Poskupjele sve vrste goriva na benzinskim postajama u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 113

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
13:39 20.02.2019.

Krug veleizdaje je zatvoren, hadezeovski krug.

ZO
zoom
13:41 20.02.2019.

znači gotovo je, HDZ je skupa s jatacima iz HNS-a i manjincima, prodao INU mađarima....stidite se!!!!!!!!!!!!

Avatar Optimyst
Optimyst
13:54 20.02.2019.

Oslobodi nas Bože HDZovog donošenja zakona...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije