Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTRJEŽNJENJE

Sada su vidljive dramatične posljedice Trumpove vladavine

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
18.01.2018.
u 13:46

Pad potpore nije zabilježen u svim zemljama.

Istraživanje mišljenja provedeno u 134 zemlje svijeta otkrilo je rekordan pad u odobravanju uloge SAD-a u svijetu, otkriva nova Gallupova anketa.

Prema rezultatima, povjerenje u vodstvo SAD-a palo je na najnižu razinu i sada iznosi samo 30%, što je za čak 18% manje od vremena kada je predsjednik bio Barack Obama.

Najnovija studija potvrđuje neke od najgorih strahova analitičara vanjske politike u SAD-u i Europi da Trumpov pristup ''Amerika na prvom mjestu'' u kombinaciji s njegovom osobnošću slabi koheziju među zapadnim demokracijama u trenucima rastućih izazova koje dolaze iz Rusije i Kine, piše Guardian.

Globalnim liderom smatra se Njemačka koja ima potporu od 41%, a na drugom mjestu je Kina (31%). Najveći gubitak podrške SAD-u zabilježen je među najbližim saveznicima – u zapadnoj Europi, Australiji i Latinskoj Americi.

Tako je u Velikoj Britaniji zabilježen pad povjerenja od čak 26%. 

– Više ljudi sada ne odobrava nego što odobrava vodstvo SAD-a – napisao je Jon Clifton, menadžer tvrtke Gallup. 

Pad potpore nije zabilježen u svim zemljama. Potpora SAD-u rasla je u Bjelorusiji, Izraelu, Makedoniji, Liberiji, Rusiji te u bivšim sovjetskim državama centralne Azije, kao i u dijelovima Zapadne Afrike.

Ovi podaci dolaze samo nekoliko dana nakon zasebne Gallupove ankete koja je pokazala da Trump prvu godišnjicu inauguracije dočekuje s najnižom ocjenom od svih predsjednika u svojoj prvoj godini. Postotak potpore Trumpu iznosi 39%, a prije toga najnižu potporu imao je Bill Clinton (49%).

Donald Trump
1/8

Komentara 74

Avatar antuntun55
antuntun55
14:12 18.01.2018.

Tko je istraživao...Promocija plus ili Soroš? Trump je poslije Ronaldo Regata najbolji i najučinkovitiji američki predsjednik

DI
Diosiario
14:07 18.01.2018.

Trumo je zakon, najbolji predsjednik USA ikad. A na komunjarsko-sorosevske naručene ankete nitko normalan i priseban neće nasjesti.

GV
golub Vaso
14:12 18.01.2018.

soroš dobro plaća VL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije