Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD SUDJELOVANJA

Trump povukao SAD iz međunarodnog dogovora o migrantima

ASEAN: Donald Trump i Rodrigo Duterte
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.12.2017.
u 08:48

U rujnu 2016. godine 193 članice Opće skupštine UN-a jednoglasno su usvojile tekst nazvan Deklaracija iz New Yorka za izbjeglice i migrante kojom se želi u budućnosti poboljšati njihov položaj na međunarodnoj razini

SAD je dodao u subotu novi sektor - migranata i izbjeglica, na dugu listu međunarodnih projekata i sporazuma iz kojih je američki predsjednik Donald Trump odlučio povući svoju zemlju na razočaranje pristaša multilateralizma.

"Američka misija pri UN-u izvijestila je njegova glavnog tajnika da SAD prekida sudjelovanje u Svjetskom paktu o migracijama", piše u priopćenju Trumpova administracija.

U rujnu 2016. godine 193 članice Opće skupštine UN-a jednoglasno su usvojile tekst nazvan Deklaracija iz New Yorka za izbjeglice i migrante kojom se želi u budućnosti poboljšati njihov položaj na međunarodnoj razini (prihvat, pomoć pri povratku...).

>> POGLEDAJTE GALERIJU Teoretičari zavjera uvjereni: Ovo sigurno nije Melania Trump!

ASEAN: Donald Trump i Rodrigo Duterte
1/6

Na temelju te Deklaracije visoki povjerenik za izbjeglice trebao je predložiti Svjetski pakt o migrantima i izbjeglicama u godišnjem izvješću Općoj skupštini 2018. Pakt bi trebao počivati na dvije točke: određivanju okvira odgovora na problematiku i programu djelovanja.

"Deklaracija iz New Yorka obuhvaća nekoliko odredbi koje su u neskladu s američkom imigracijskom i izbjegličkom politikom te načelima Trumpove administracije u području imigracije", objasnila je u priopćenju misija SAD-a pri UN-u, ne navodeći kojima.

"Posljedično, predsjednik Trump je odlučio prekinuti sudjelovanje SAD-a u pripremi Pakta koji želi dobiti konsenzus u UN-u 2018. godine", dodala je ona.

Komentara 18

IL
ilijan1a
09:11 03.12.2017.

Migrante treba deportirati u njihove zemlje jer su to pretežno manipulanti i korisnici socijalne pomoći, što više djece veća pomoć i sve drugo besplatno. Tako da u razvijenim zemljama zapada dobivaju više novca nego radnici koji rade i usto stan obezbjeđen.

SL
Slaven
10:06 03.12.2017.

Nije da sam neki obožavatelj Trumpa, ali po ovom pitanju se slažem. Svako društvo ima prirodno pravo samostalno odlučiti koga će, kad i pod kojim uvjetima prihvatiti nekoga izvana, a ne da nam to nameću nekakvi moćnici pod obvezno. Tog UN-a mi je više pun kufer, šaka oligarha koji sebi uzimaju za pravo krojiti i diktirati sudbinu svima na svijetu.

FO
FONZA
10:30 03.12.2017.

Primiti migrante - zasto...? Posebno nekakve Afrikance i Arape i to jos islamiste koji nemaju veze na nasom civilizacijom....to je cista ludost....netko je napisao - nebi nitko odlazio iz svoje zemlje da mu je tamo dobro (ko mi krivi stoo se oni kote ko zecevi a nerade nista)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije