Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povlačenje vojske

Donald Trump: Kurdi se bore s nama, no mi smo platili velike svote novca

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
07.10.2019.
u 16:50

Mjera Trumpove administracije, koja otvara vrata turskom udaru na kurdske borce dugo vremena povezane s Washingtonom, suprotna je pozicijama čak i nekih najbližih Trumpovih saveznika u njegovoj stranci

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je branio odluku o povlačenju američkih snaga iz sjeverne Sirije te rekao da je preskupo podupirati američke saveznike, snage pod kurdskim vodstvom koje se bore protiv militanata Islamske države.  

"Kurdi se bore s nama, no mi smo platili velike svote novca i opreme da to učinimo. Bore se protiv Turske desetljećima", napisao je Trump u nizu tvitova.

"Turska, Europa, Sirija, Iran, Irak, Rusija i Kurdi sada moraju shvatiti situaciju", dodao je Trump.

Mjera Trumpove administracije, koja otvara vrata turskom udaru na kurdske borce dugo vremena povezane s Washingtonom, suprotna je pozicijama čak i nekih najbližih Trumpovih saveznika u njegovoj stranci.

Lindsey Graham, republikanski senator koja je inače glasni Trumpov pristaša, u intervjuu za Fox News Channel rekao je: "Nikada nije bilo u interesu nacionalne sigurnosti napuštanje saveznika koji su nam pomagali u borbi protiv IS-a".

On je istaknuo da "ta impulsivna odluka poništava sve naše uspjehe, baca regiju u daljnji kaos".

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
17:48 07.10.2019.

Salje vojsku u obranu saudijske arabije a napusta one koji se bore protiv islamista

SK
strogo kontrolirani vlakovi
18:41 07.10.2019.

Još jednom je Amerika iskoristila i iznevjerila Kurde. SAD su podigle pobunu u Siriji i prevarile tamošnje pobunjenike - borce za demokraciju. Znamo za genocid nad Armencima. Sada će Trump biti krivac za genocid nad Kurdima.

XA
xaron
19:29 07.10.2019.

Tipično za Amere. Prodali bi i rodjenu mater , što ne i Kurde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije