Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićni poklon

Donacija 10 tona mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji

mandarine
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
29.11.2019.
u 17:39

Donacija je uručena voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata fra Slavku Miliću, humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Dubrovačko – neretvanska županija i ove godine je, a u okviru akcije pod nazivom 'Božićni poklon od Dubrovačko – neretvanske županije', donirali Vukovarsko – srijemskoj županiji 10 tona mandarina.

Tom prilikom zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević rekla je kako je ovom donacijom simbolično označena suradnja dvije županije ali i da su isto tako poslali i poruku prijateljstva i ljubavi. Podsjetila je kako je u vrijeme pokretanja akcije cilj bio i povezivanje „zelene“ i „plave“ Hrvatske te da suradnja ide u dobrom smjeru.

– U prošloj godini delegacija vaše županije posjetila je našu i tada je dogovoreno da se proizvodi iz Vukovarsko-srijemske županije prezentiraju u Dubrovačko-neretvanskoj, odnosno povezali smo naše hotelijere i vaše poljoprivrednike, a ta se suradnja pokazala iznimno uspješnom. Naša županija iskazala je spremnost da sudjeluje u obnovi Vukovarskoga vodotornja – rekla je Marević.

Donacija je uručena voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata fra Slavku Miliću, humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije. Po riječima fra Milića zadaća Caritasa je pomagati ljudima u potrebi kao i da pri tome se ne gleda na vjeroispovijest ili nacionalnost korisnika.

– Kroz Caritas i pučku kuhinju pomažemo ljudima od Vukovara do Iloka kroz sve ono što je potrebno za normalan život – hranu, odjeću, obuću, drva za ogrjev, ali i medicinska pomagala poput bolničkih kreveta, hodalica, kolica i dr. Svjesni smo da sve to bez donacija ne bi mogli ostvariti i stoga zahvaljujemo pojedincima, ustanovama, gradu, županiji kao i inozemnim donatorima na pomoći, rekao je fra Milić.

Vukovarski Caritas skrbi o 130 obitelji, odnosno, o 330 korisnika, a kroz pučku kuhinju 70-tak obitelji svaki dan dobiva topli obrok. Župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić kazao je i kako se planira otvaranje stalne zračne linije između Klise i Dubrovnika.

Komentara 3

PU
Pulchrum
20:19 29.11.2019.

Ovo je lijepa gesta gdje se pokazuje hrvatska plemenitost. Ovakvih projekata bi trebalo biti puno više. Samo se dobrim pobjeđuje zlo

Avatar rubinet
rubinet
17:49 29.11.2019.

Bravo! Naši za naše.

GR
gradigac
19:00 29.11.2019.

kkiss.net - sjajan projekt za odrasle koji žele pronaći seksualnog partnera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije