Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPA U TRILJU

Don Stipe upozorio za koga ne glasati. Objavu povukao, ali kaže: 'Imam pravo na misao'

Foto: PIXSELL
1/7
12.04.2021.
u 23:37

Rijetke su nedjelje da nisam na svetoj misi. Ne želim u polemike, rekao je gradonačelnik i vjeroučitelj Ivan Šipić

Ne navijam niti agitiram za HDZ niti za ikoga drugoga. Kao župnik imam pravo reći svoje mišljenje. Svatko ima pravo na svoju misao, svatko ima pravo javno je izreći, zašto bi to meni bilo uskraćeno? Ne podržavam jedino misao i riječ koje u sebi sadrže uvredu prema ikome na ovome svijetu. Ja nikoga nisam uvrijedio, napisao sam što mislim i gotovo. Nema potrebe za obrazlaganjem. Komentari su i pozitivni i negativni, ali, ponavljam, svatko ima pravo na svoju misao – kaže don Stipe Ljubas, župnik Župe sv. Mihovila iz Trilja i dekan Cetinskog dekanata.

Tri kandidata u utrci

On je na Facebook stranici svoje župe napisao objavu koja je pred svibanjske lokalne izbore uskovitlala političke strasti u Trilju u kojem se za vlast natječu dosadašnji gradonačelnik Ivan Šipić, koji je izašao iz HDZ-a nakon što ga stranka nije odlučila ponovo kandidirati, njegov dosadašnji zamjenik Ivan Bugarin koji je kandidat HDZ-a te mostovac Miljenko Marić.

 

– Kao župnik i dekan ne mogu biti sa strane pred lokalne izbore. Ne dajte se zavesti od onih koji bi grad stavili u “izolaciju”, koji i mene župnika napadaju, izmišljaju, kleveću, ne čestitaju ni Božić i Uskrs. To ne bi činili ni ortodoksni komunisti. Asfalt i sve drugo je pomoć Županije i Vlade, ne njihovo vlasništvo. Pamet u glavu, pogotovo mladi – poručio je župljanima don Stipe Ljubas, što je izazvalo velik broj komentara.

Mnogi su mu zamjerili što se miješa u izbore, a dio njih ga je branio smatrajući kako ima pravo i dužnost reći što misli. Međutim, objava nije dugo stajala, na Facebook stranici župe mogla se pročitati od nedjelje do ponedjeljka prijepodne, kada je skinuta. Ali u Trilju nema tko nije vidio objavu ili barem za nju čuo. Većina je prepoznala da je uperena protiv aktualnog gradonačelnika Ivana Šipića. Nazvali smo ga za komentar.

Foto: Facebook/TS Auris

– Katolička crkva kroz stoljeća uvijek je bila uz hrvatski narod. Bila je predvodnica u vjeri i kulturi te na braniku domoljublja. Ja sam pripadnik te Katoličke crkve. Vrlo su rijetke nedjelje da nisam nazočan na svetoj misi. Ne stidim se vjere ni svoje pripadnosti. Ne želim ulaziti u polemike o ovoj objavi, ona sama za sebe dovoljno govori – izjavio je Ivan Šipić, inače vjeroučitelj po struci i jedan od najgorljivijih HDZ-ovaca koji se protivio potpisivanju Istanbulske konvencije.

Tada su on i don Stipe Ljubas, koji ga je svojedobno posjetio u Saboru, bili istomišljenici. Za komentar smo zamolili i Ivana Bugarina, HDZ-ova kandidata, ali on nam na pozive i poruke nije odgovarao.

Marić: Suzdržimo se svi

Miljenko Marić, nezavisni kandidat kojega podržava Most, pozvao je na smirivanje napetosti.

– Molio bih sve ljude dobre volje, a pogotovo protukandidate te ljude koji će biti na izbornim listama, da se suzdrže od zlih, zakulisnih i mrziteljskih javnih i tajnih istupanja te da ovo natjecanje shvate kao festival demokracije na kojem će birači na osnovu poznavanja naših života, djela, odgovornog rada odabrati najbolje. Oni koji siju zlo, žet će oluju. Svađe, neprijateljstva, mržnje i podmetanja nikome ne mogu donijeti dobro, dapače one samo mogu donijeti veće zlo, dublji razdor, sve veće propadanje grada Trilja i njegovih stanovnika – poručio je Miljenko Marić

Komentara 49

HI
HiroGlifi
06:45 13.04.2021.

Pastir ima svoje stado a stado bleji i poslušno radi šta mu se kaže. I uvijek glasa za onog koji nastupa s pozicije državnog proračuna di je fino i toplo. Nek drugi rade.

TO
ToVuS
00:06 13.04.2021.

HDZ=SDSS=SDP

TA
Talleyard
08:52 13.04.2021.

A to što su gotovi svi mediji, razme agencije, brojne udruge koje plaćamo angažirane svakodnevno politikantski bez ustručavanja i prikrivanja rade za leve crvene to je dozvoljeno ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije