Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio temperaturu

Don Mateljan o gay prideu: Vjernici ne trebaju trpjeti takva izrugivanja

SPLIT,SVETI DUJE (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/10
07.05.2012.
u 11:20

Ako imaš unucu fibre, ona i velikog junaka baci, tvrdi dogradonačelnik Jure Šundov pravdajući izostanak Željka Keruma s najveće splitske fešte.

 - Car Dioklecijan borio se protiv kršćanstva misleći da čini dobro rimskom carstvu. Nije bio svjestan da se borio protiv samog Boga. Ni danas nije popularno govoriti o Bogu. Suvremeni Dioklecijani na različite načine, perfidno i prikriveno, ali i vrlo otvoreno i javno žele umanjiti vjeru. Stvara se mentalitet zatiranja evenđeoskih vrijednosti. Imajmo snagu sa Sv. Dujom vjerovati Bogu. Samo s Bogom čovjek može stvoriti bolje sutra i pravednije društvo, kazao je mons. Egidije Živković, gradišćanski Hrvat, biskup Željezne u Austriji predvodeći misu za Sv. Dujma, zaštitnika Grada Splita.

Ovogodišnja proslava protiče u znaku 700-godišnjice splitskog Statuta. Još 1312. godine odlučeno je da se 7. svibnja slavi kao Dan Grada. U splitskim školama nema nastave, ne radi Veleučilište ni mnoge institucije. Na rivi je otvoren sajam Sudamja, a na splitskoj ribarnici u samo dvadeset minuta razgrabljeno je 4000 besplatnih porcija teletine s bobom i njokima. Oni koji su kušali kažu da je bilo "za prste polizat". Popodne se održala tradicionalna tombola, a navečer vatromet i koncert na kojem su nastupili Crvena jabuka, Marijan Ban, Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Sudamja protiče bez gradonačelnika Keruma. Njegovu ulogu na najvećoj splitskoj fešti "preuzeli su" dogradonačenici Jure Šundov i Anđelka Visković. Šundov je Kerumov izostanak objasnio: "Ako imaš uncu fibre, ona i velikog junaka baci! Ove godine gradonačelnik nije nazočan, već tri dana ima virozu". A, po Splitu se priča kako je prošle noći dobrano "zaružio" pokušavajući "snizit" temperaturu...

 

Komentara 9

BL
Blizard
21:37 07.05.2012.

Kerum je covik i po ,želim da se dobro nagradne te prizdravi !

RA
Ravnice
23:04 07.05.2012.

Seksualne manjine trebaju imati sva građanska prava. Napad zbog seksualne orjentacije kao i bilo koji drugi treba najoštrije sankcionirati. Ali NETREBA dopuštati parade, zar djeca spilta zaslužuju gledati kako ....... Kkao će to utijecati na njihovo duševno zdravlje? Nemojte mii sad odgovarati o nasilju u obitelji ono ovdje nije tema.

AF
afer
22:33 07.05.2012.

Nije bilo nikog iz Sabora, izaslanika Vlade, predsjednika države – i za to je bolesni Kerum kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije