Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Grčić:

'Domovi za starije, Crkve i bolnice i dalje trebale biti pod ozbiljnim režimom zaštite'

Branko Grčić i Rajko Ostojić
Foto: Patrik Maček/ PIXSELL
23.04.2020.
u 17:18

Izreći tezu da je zabranjeno okupljanje više od deset ljudi, a u isto vrijeme otvoriti crkve za koje imamo primjere poput onog iz Solina da su bile izvori zaraze nema smisla, kaže Grčić

Predsjednik središnjeg savjeta SDP-a Branko Grčić kaže kako je do popuštanja trebalo doći, ali i da je s nekim popuštanjima Vlada ipak krenula prerano.

- Izreći tezu da je zabranjeno okupljanje više od deset ljudi, a u isto vrijeme otvoriti crkve za koje imamo primjere poput onog iz Solina da su bile izvori zaraze nema smisla. Kao drugo, upravo u Crkve ide jako puno starijih ljudi koji su najugrožeiji i njima se ovim popuštanjem de facto šalje poruka da i oni mogu u crkve što mi je prelibaralna odluka u ovom trenutku - kaže Grčić. Dodaje i kako nije čuo od premijera na koji način će se dodatno zaštitititi upravo najstariji koji su najugroženiji i to po domovima za starije i nemoćne, a nedostaju mu, dodaje, i detalji pokojem točno će režimu dalje raditi bolnice.

- Po meni bi i Domovi za starije i Crkve i bolnice i dalje trebale biti pod ozbiljnim režimom zaštite - kaže Grčić.

Nadalje, kao veliki problem ističe i činjenicu što Vlada nije ništa kazala što će raditi kada isteknu sve one mjere za pomoć gospodarstvu, a koje su „baždarene“ na tri mjeseca.

- Ekonomija se s ovim najnovijim popuštanjima neće vratiti na ozbiljan kapacitet. Niti približno. A nitko u ovom trenutku ne zna što ih čeka 15. Lipnja kada isteknu mjere poput subvencije za nezaposene, moratorija na kredite, odgode ovrhe - upozorava Grčić.

VIDEO Savjete kojih bi se građani trebali držati i nakon opuštanja mjera predlaže poznati znanstvenik prof. dr. sc. Nenad Ban

Ključne riječi

Komentara 10

AB
abokatstir
21:40 23.04.2020.

Ovi leftardirani su naša veća mora, zlo koje već 75 godina uništava hrvatski narod. To zlo je toliko ukorrijenjeno da nema šanse da ga se oslobodimo bez lustracije.

ZB
Zoki-Bijela
18:38 23.04.2020.

Cuj ovoga Kanal rate, jos je ziv

KA
kajbiti
18:43 23.04.2020.

Kad je ljevičarima glavna tema crkva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije