Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priči ipak nije kraj

Domar Stipa: To je Klepetan, samo je malo umoran, godine čine svoje...

Klepetan i Malena
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/6
20.04.2019.
u 11:01

Dođe, jede, vidi da je sve u redu i opet negdje odluta. Gnijezdo, kaže, nije demolirano, jer to bi značilo da ono više nije za upotrebu.

To je Klepetan, samo što je jadan umoran. Nije da se ne ponaša kao prije, samo je malo drugačiji, sporiji – kaže umirovljeni domar područne škole u Brodskom Varošu Stjepan Vokić, koji već dugi niz godina skrbi o rodama Malenoj i Klepetanu.

Odgovarajući na sumnje koje su se pojavile na društvenim mrežiama da se roda koja se u ožujku vratila u Malenino gnijezdo čudno ponaša i da to možda i nije Klepetan, Stjepan odgovara kako je i prijašnjih godina, dok ne počne intenzivno ležati na jajima, Klepetan znao gledati i smucati se okolo. Dođe, jede, vidi da je sve u redu i opet negdje odluta. Gnijezdo, kaže, nije demolirano, jer to bi značilo da ono više nije za upotrebu.

- Malena i Klepetan čupkaju po gnijezdu i prebacuju grane s jedne strane na drugu – objašnjava Stipa.

Ove godine nekoliko jaja se smrzlo i sada već ponovno legu druga.

- Malena je snijela tri jaja, Klepetan valjda čeka da ih bude više. Lani je bilo sedmero jaja, ja sam se prepao i sam sebi rekao pa kud će toliko, tko će to sve nahraniti. Nemam više snage da sve financiram – nastavlja Stipa i dodaje kako bi se mladi mogli izleći za dvadesetak dana.

Domar je Malenoj i Klepetanu pomogao da u 17 godina othrane 66 mladih. Svjestan je da će i toj priči, kao i svakoj drugoj, jednoga dana doći kraj, ali sada to još nije slučaj.

- Klepetan je već u godinama, a i umor čini svoje. Ajde neka netko dođe pješice ovdje iz Zagreba, pa će vidjeti kako mu je, a kamoli iz Afrike. Svašta se piše. Svi vode brigu, a nitko ne bi pomogao – završio je Stipa.

Ključne riječi

Komentara 11

IB
ibiza
13:39 20.04.2019.

Svaka cast gos. Stipi ,a vi sta sirite dezinformacije oj..

KO
Kora
15:03 20.04.2019.

Stvarno bi domar Stipe trebao objaviti žiro račun na koji bi se slala pomoć.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:50 20.04.2019.

Klepetan se vraća samo zbog besplatnog sexa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije