Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestala dva ptića

Domar: Netko se na grub način hoće riješiti roda i mene

klepetan i malena (1)
Ivica Galović/Pixsell
15.07.2011.
u 13:08

Da se nešto čudno dogodilo, pokazuje i to što su rode toliko uplašene da ne žele jesti iz ruku čovjeka koji se o njima brine svaki dan

Od ukupno pet ptića iz gnijezda rode Malene i njezina Klepetana na krovu brodskovaroške škole netragom su nestala dva ptića u noći sa srijede na četvrtak i unatoč potrazi, pa čak i policijskom očevidu, malim rodama zagubio se trag. Da se u četvrtak popodne ili predvečer nešto čudno zbivalo, kazuje to što su Malena, Klepetan i tri preostala ptića toliko uplašeni da ni iz ruku školskog domara Stipe Vokića, koji se o njima brine 24 sata na dan, ne žele uzeti ništa, pa ni ribice kojima ih svakog dana redovito hrani.

– Nestanak dva muška ptića mogao bih razumjeti da su počeli učiti letjeti pa su negdje zapeli u grmlje, ali još je za njihov prvi let prerano i siguran sam da je to netko namjerno učinio – kaže domar Stipo Vokić. Tog je popodneva, kaže, bio u Slavonskom Kobašu i usputnom ribolovu za svoje rode, a kada je došao u Varoš, prvo što je vidio je da iz gnijezda na krovu uplašeno izviruju samo tri male rode. Malenu je pronašao kod obližnjeg kanala svu prestrašenu, jedva ju je privolio da se vrati, čak je bježala od njega iako se o njoj zbog slomljena krila brine već 19 godina. Klepetana također nije bilo, došao je tek kad se smrklo.

– O sudbini dva ptića ništa ne znam, je li ih tko ukrao ili namjerno poplašio, ali ovo je strašno. Pokušavam ih hraniti ribicama, ali neće ništa. Sve to je prežalosno – kaže domar i dodaje da mu je sve sumnjivo jer misli da se netko hoće na grub način riješiti i roda i njega jer mu se bliži odlazak u mirovinu. Stanuje u školskom stanu, a u slučaju odlaska, o rodama se ne bi imao tko brinuti.

Školski ravnatelj Vladimir Blekić kaže da o nestanku malih roda ništa ne zna. 

– Netko igra “igre” u kojima, naravno, ja ne sudjelujem – kaže ravnatelj Blekić.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brkica2
00:21 17.07.2011.

Za takav čin nije dovoljna ni smrtna kazna. Dakle kod nas se legu TOTALNI IDIOTI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije