Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJU JOŠ VIŠE

Dom za starije u Iloku jedno od žarišta zaraze: Od 176 korisnika njih 74 zaraženo

dom-ilok.hr
05.12.2020.
u 14:37

Dom ima ukupno 61 djelatnika, a kako je na popisu zaraženih njih 23 bili su prinuđeni zaposliti nove ljude kako bi mogli organizirati normalan rad

Posljednja 24 sata su među najtežima u Vukovarsko – srijemskoj županiji kada je riječ o korona virusu. Prema posljednjim podacima županijskog Stožera Civilne zaštite u Vukovarsko – srijemskoj županiji, u posljednja 24 sata, 242 osobe su zaražene korona virusom. Dvije osobe su preminule. Kao jedno od žarišta zaraze u županiji ističe se Ilok koji u posljednjih 24 sata ima čak 43 novozaražene osobe. Kada je riječ o Iloku najteža situacija je u tamošnjem Domu za starije i nemoćne osobe gdje je virus „ušao“ krajem prošloga mjeseca.

– Imamo do sada 74 korisnika koji su zaraženi kao i 23 zaražena djelatnika. Nažalost, to nisu konačne brojke jer tek očekujemo rezultate nekih testiranja. Bilo je neminovno da se ovo dogodi jer se virus probio u odjel pojačane njege gdje je više korisnika smješteno na manjem prostoru, rekla je ravnateljica Doma Darija Nikolić.

Podsjetila je kako je iločki dom sve do kraja studenoga odolijevao epidemiji te da su svo vrijeme provodili stroge epidemiološke mjere. Međutim, virus je se nekako probio ali još nije utvrđeno kako i na koji način.

O brojkama zaraze u Domu za starije i nemoćne osobe Ilok govori i podatak da dom ukupno broji 176 korisnika, odnosno da je do sada tek nešto manje od polovice njih i zaraženo. Isto tako Dom ima ukupno  61 djelatnika, a kako je na popisu zaraženih njih 23 bili su prinuđeni zaposliti nove ljude kako bi mogli organizirati normalan rad. Pozitivna stvar je da je do danas, od ukupnog broja zaraženih, samo jedan korisnik hospitaliziran.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije