Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Dolazi novi toplinski val: Trajat će tjedan dana, temperature će se penjati i do 39ºC

Vrijeme vrućine
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
11.08.2022.
u 08:17

Na Jadranu će od utorka biti sunčano, toplo i vruće uz umjeren do jak jugozapadni vjetar – lebić te maestral

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano uz sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaku buru koja će poslijepodne oslabiti i skrenuti na maestral. Poslijepodne će u planinskim krajevima unutrašnjosti biti više naoblake, a na jugu Jadrana moguć je pokoji lokalni neverin. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 25ºC do 30ºC, a na Jadranu od 32ºC do 35ºC.

U petak će, kako prognozira meteorolog N1 Bojan Lipovšćak, vrijeme biti promjenljivo oblačno uz visoku i srednju naoblaku s duljim sunčanim razdobljima. U noći na subotu doći će do naoblačenja sa sjeveroistoka uz mjestimice slabu kišu, a subota će biti pretežno oblačna s kišom. Više kiše bit će u istočnim krajevima unutrašnjosti te na južnom Jadranu. U Slavoniji, Baranji i na južnom Jadranu povremene slabe kiše bit će i u nedjelju, dok će se u ostatku zemlje razvedriti.

Na praznik Velike Gospe, u ponedjeljak, bit će sunčano uz mali porast temperature. U utorak će stići kratkotrajno naoblačenje uz malu vjerojatnost za slabu kišu, a potom će do kraja tjedna temperature rasti uz obilje sunca. 

Krajem tjedna dolazi novi toplinski val pa će najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će biti od 38 do 39ºC. Na Jadranu će od utorka biti sunčano, toplo i vruće uz umjeren do jak jugozapadni vjetar – lebić te maestral. 

Toplinski val trebao bi trajati tjedan dana, a njegov kraj obilježit će prodor hladne fronte praćen grmljavinom, pljuskovima i udarima vjetra te padom temperature za 10 do 15ºC.

VIDEO Istraživanje navika hrvatskih turista: Idu li na more i koliko troše?

Komentara 4

PV
prcko.vita
11:18 11.08.2022.

Zašto nitko ne piše da Francuska ukida rtv pretplatu? Zašto mi moramo plaćati 80 kuna za nešto što ne gledamo, većina ljudi preko interneta gleda sve.

ST
Stipan
10:59 11.08.2022.

Napisano puno i ništa . Slično kao i horoskop.

NN
novo nenormalni
10:02 11.08.2022.

proklete klimatske promjene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije