Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rušenje cijena

Dolazak konkurencije ne zabrinjava HEP. Snizit će cijene struje?

tomislav šerić
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
19.06.2013.
u 09:28

– Cijena struje u Hrvatskoj nije velika te će ona, prema svim najavama, u budućnosti rasti u cijeloj Uniji – rekao je Šerić za Hrvatski radio.

Nakon što je svoj dolazak na hrvatsko tržište najavila slovenska tvrtka GEN-I, koja nudi i do 30% jeftiniju struju, te tvrtka RWE Energija, koja također nudi znatno jeftiniju struju od one koju danas ima HEP, oglasio se i predsjednik Uprave HEP-a Tomislav Šerić.

– Radimo kalkulacije. I mi ćemo se natjecati na tržištu. Radimo na novim proizvodima i uslugama o kojima još ne mogu govoriti. Mi se konkurencije ne bojimo, ona će nas potaknuti da budemo bolji – rekao je Šerić za HRT-ov Dnevnik 3.

Šarić je gostujući na Hrvatskom radiju u utorak ujutro istaknuo da će se HEP aktivno uključiti u tržišnu utakmicu.

– Nagrađivat ćemo vjerne kupce, raditi nove pakete kao i na svim saturiranim tržištima – rekao je.

 Na cijene stranih ponuđača Šerić je kazao da su oni iskoristili trenutak za ulazak na tržište kada je cijena električne energije na tržištima manja. Šerić je, pak, uvjeren da cijene struje dugoročno ne mogu biti niske.

 – Cijena struje u Hrvatskoj nije velika te će ona, prema svim najavama, u budućnosti rasti u cijeloj Uniji – rekao je Šerić za Hrvatski radio.

>>Koliko zaista pojeftinjuje struja: Uštede za građane oko 15 posto

>>HEP je dobio konkurenciju, a građani i trećinu jeftiniju struju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije