Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj hitna

'Doktor je davio kolegicu, a tehničar se skidao pred sestrom'

hitna pomoc slavonski brod
Ivica Galović/PIXSELL
30.01.2013.
u 11:22

Samo smo se verbalno sukobili, jer liječnica nije pristala na obveznu edukaciju, kazao je prozvani liječnik

Vladaju li u Zavodu za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije mobing i strahovlada? Neki djelatnici upozoravaju kako se ondje već dulje vrijeme događaju u najmanju ruku neobične stvari, a ravnateljica samo šuti i pred svime zatvara oči. Jedan od najdrastičnijih primjera bio je, kažu, kada je jedan liječnik davio kolegicu. Liječnica ima nalaze kirurga, ali doktoru koji je nekoliko mjeseci prije postavljen za voditelja ispostave u Novoj Gradiški, navodno, nitko ništa ne može.

– Liječnik je od mene tražio da pristanem na internu edukaciju o zavojima koju je on trebao provesti. Odbila sam, pa me je pozvao u dnevni boravak i zaprijetio mi da će me ubiti. Počeo me daviti i zaista ne znam kako sam se izvukla. Natjeravao me po prostoriji i tek kada sam rekla da ću napraviti sve što treba, pustio me van – tvrdi liječnica M. B. koja je završila na bolovanju.

Zaključavaju vrata?

Drugi slučaj vezan je uz medicinskog tehničara koji se skidao gol pred šokiranom sestrom koja je također završila na bolovanju. Navodi to sindikalni povjerenik Krešo Milinković kojemu su, kaže, čak prijetili otkidanjem glave! Milinković upozorava i na druge probleme. Primjerice, u Novoj Gradiški nema objedinjenog hitnog prijama, pa se nerijetko događa da pacijent koji dođe na hitnu kolabira i padne, a rodbina ga onda stavlja na kolica i čeka da se tim vrati s terena.

– Kada idemo na teren, vrata Hitne pomoći se zaključavaju i u prostorijama nema nikoga. Istodobno, četiri naše medicinske sestre, koje bi mogle primiti pacijenta, putuju u drugi grad. U našoj ispostavi medicinski tehničari pregledavaju pacijente, postavljaju dijagnoze i pišu nalaze – ističe Milinković. Dodaje da je izvijestio mjerodavne institucije, ali nitko ništa ne poduzima.

Čekaju novu zgradu

Prozvani liječnik M. P. tvrdi da nije davio niti prijetio liječnici, koju je vidio samo nekoliko puta u životu jer je, kaže, stalno na bolovanju.

– Istina je da smo se verbalno sukobili, jer liječnica nije pristala na obveznu edukaciju. Međutim, da sam je zaista davio, na to se ne bi mogla žaliti jer bih joj zdrobio vrat pošto imam jake ruke – kaže liječnik i dodaje kako je ta liječnica željela zadržati stari status te uzimati nerealne dnevnice i putne troškove.

Dr. Branka Bardak, v. d. ravnateljice županijskog Zavoda za hitnu medicinu, kaže kako slučaj navodnog davljenja istražuje policija, ali Zavod je svejedno donio privremenu mjeru da liječnik i liječnica moraju raditi u različitim smjenama i ne mogu biti zajedno u istom prostoru. Dodaje kako ne zna za navodno skidanje medicinskog tehničara ističući da ni jedna sestra nije podnijela pritužbu zbog nečega takvog te napominje:

– Novogradiški tim smješten je u prostoru bolnice i kad odlazi na teren, naš dispečer poziva medicinsku sestru iz bolnice koja obilazi pacijente i provjerava ima li hitnih slučajeva. Kada se Hitna preseli u novu zgradu, u njoj će biti napravljen i objedinjeni hitan bolnički prijam.

>>Djelatnici Centra za socijalnu skrb dobili upozorenje pred otkaz

Komentara 26

MO
mojzagi
19:09 01.02.2013.

Pa gdje mi to zivimo, te ljude treba odmah zatvoriti u ludnicu, gdje je tu direktor i kakovi su to ispadi u toj bolnici, jeza me lovi kad to sve citam ne vjerujem da sam u HR.

CH
chemica
13:11 30.01.2013.

Što je tim ljudima u Slavonskom Brodu? Svako malo su na naslovnoj stranici.

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
13:33 30.01.2013.

rovinj2012, kakve to veze ima sa kapitalizmom? Povampireni ostatak samoupravnog socijalizma, sve dobro iz tog sustava je propalo a ostali su samo nesposobni devijantni tipovi uhljebljeni u javnom sektoru. Koja bi privatna klinika dopuštala ovakvo ponašanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije