Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepažnja

Doktor i medicinska sestra pomiješali kartone pa na krivoj ženi napravili pobačaj

Foto: Getty Images
1/3
24.09.2019.
u 09:37

Sada ih se teretiti za nepažnju koja je rezultirala tjelesnim ozljedama

Tog dana u kolovozu dvije su trudnice posjetile kliniku za reproduktivno zdravlje u okrugu Gangseo u Seulu. Jedna je došla po injekciju hranjivih tvari, a druga napraviti pobačaj. Međutim, zbog propusta liječnika i medicinske sestre, niti jedna nije dobila ono što je zatražila.

Nadležni liječnik i medicinska sestra priznali su krivnju i sada su pod istragom, a do kobnog propusta je došlo zato što su se kartoni pacijentica pomiješali, a ni jedno od njih dvoje nakon toga nije provjerilo identitet pacijentice pa je tako umjesto injekcije žena dobila anesteziju, a doktor je bez provjere kartona krenuo obavljati prekid trudnoće. Sada ih se teretiti za nepažnju koja je rezultirala tjelesnim ozljedama, prenosi CNN

Iako Južna Koreja namjerava legalizirati pobačaj do kraja 2020. godine, prema postojećim zakonima praksa je i dalje nezakonita i kažnjiva zatvorom u trajanju od jedne godine. Izuzetno je dopušteno kada djetetu prijeti nasljedna bolest, kada je do začeća došlo silovanjem ili incestom ili ako fetus prijeti životu majke.

Ministarstvo zdravstva procjenjuje da je u Južnoj Koreji prošle godine izvršeno 50.000 pobačaja, a stvarni broj je puno veći.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:07 24.09.2019.

Zašto ne staviste u nadnaslovu Koreja, da ne čitam dalje!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
09:55 24.09.2019.

Otkad je ubijanje nerođenog djeteta "tjelesna ozljeda"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije