Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA FAMILIJA

Crnogorski narkobos Michael Dokovich ispitan, postupak će se voditi u Hrvatskoj

Foto: mup.hr
09.12.2019.
u 14:56

USKOK je dabas priopćio da su se zemlje koje su sudjelovale u provedbi akcije i Eurojust  dogovorili  da će se kazneni postupak protiv osumnjičenika voditi uglavnom u Hrvatskoj.

Michael Dokovich (60), državljanin Crne Gore, kojeg je Švicarska koncem studenog izručila Hrvatskoj u sklopu akcije Familia, danas je ispitan u USKOK-u.

Sumnjiči ga se da je bio na čelu zločinačke organizacije koja se bavila krijumčarenjem kokaina, a zajednička akcija više europskih policija, na koncu je u svibnju rezultirala zapljenama 600 kilograma kokaina u Švicarskoj, milijun eura u Hrvatskoj i više stotina tisuća eura vrijednih luksuznih predmeta oduzetih na više lokacija. Na temelju rezultata operativne akcije Familia i saznanja do kojih se u njoj došlo, u Hong Kongu je pronađen i oduzet još 421 kilogram kokaina.

Istraga protiv Dokovicha, koji je inače rođen u Podgorici kao Iljmija Fruključić, a tijekom svoje “karijere” služio se raznim lažnim imenima, te još nekoliko osoba pokrenuta je u srpnju. USKOK je danas priopćio da su se zemlje koje su sudjelovale u provedbi akcije i Eurojust  dogovorili  da će se kazneni postupak protiv osumnjičenika voditi uglavnom u Hrvatskoj.

Hrvatska je stoga tražila da joj se uz Dokovicha iz Švicarske izruče i još dvojica osumnjičenika, od kojih ih je jedan državljanin Hrvatske, a drugi državljanin Češke. Dokovich i njih trojica uhićeni su u svibnju, a tijekom listopada i studenog  sva su trojica izručena Hrvatskoj.

Osim njih trojice osumnjičeno je još pet osoba, a u operativnoj akciji Familia osim Hrvatske, sudjelovale su i policije te tužiteljstva Češke, Srbije, Švicarske i Francuske. Za sada je Hrvatskoj dostupno pet osumnjičenika, a još se traže dva osumnjičenika od Srbije i jedan od BiH. 

Srbija je pokrenula postupak ustupanja svog predmeta Hrvatskoj, a zbog akcije Familia u Češkoj se vodi kazneni postupak protiv osumnjičenika koji je tamo uhićen, a sumnja se da je bio član zločinačke organizacije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije