Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcije uskok-a

Dokle seže hobotnica? Mamićevi saveznici padaju jedan po jedan

'13.11.2010., stadion Park Mladezi, Split - 1. HNL, 15. kolo, RNK Split - NK Dinamo. Zdravko Mamic i Nenad Pralija Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
05.01.2012.
u 10:00

RNK Split okrenuo je leđa Igoru Štimcu u predsjedničkoj kampanji i pomogao Markoviću

RNK Split, čiji je Nenad Pralija bio sportski direktor, u prosincu 2010. godine neočekivano se u kampanji za predsjednika HNS-a svrstao uza Zdravka Mamića i Vlatka Markovića. Naime, na sastanku Udruge prvoligaša RNK Split podržao je kao delegate za Skupštinu HNS-a Branka Laljka i Roberta Špehara, ljude sklone Mamiću i Markoviću, te je time Igor Štimac izgubio značajnu potporu u bitki za HNS.

>>Uhićen Nenad Pralija

Split najorganiziraniji

Tu odluku uime RNK Split potpisao je predsjednik Slaven Žužul, što je šokiralo Štimca – kako ga se preko noći odrekao klub iz njegova grada!?

Naravno da je Mamić uživao u savezništvu s klubom iz splitskog Parka mladeži pa je, uoči dvoboja posljednjega kola prošloga prvenstva Dinamo - Split, komplimentirao Splićanima tvrdeći da je Split poslije Dinama najorganiziraniji i najperspektivniji klub u ligi.

– Pribojavam se utakmice. Splićani će doći u Maksimir silno motivirani, a moji igrači više razmišljaju o proslavi naslova nego o utakmici – kazao je tada Mamić i proročanstvo se ostvarilo: Split je u Maksimiru senzacionalno remizirao (1:1).

Kakav status u PHNL-u ima RNK Split vidjelo se u 6. kolu ovoga prvenstva, kada je, uz obilnu sudačku pomoć, remizirao s Hajdukom (1:1) u Parku mladeži. Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš tada je grmio o sudačkoj krađi iza koje, kako je kazao, stoji Zdravko Mamić. Upravo je ta utakmica bila okidač za Maleševo obraćanje Uskoku.

I nedavno uhićeni Neven Šprajcer bio je Mamićev saveznik kada se “krčio put” za Markovićevu pobjedu. Šprajcer je kao predstavnik iz Karlovačke županije dignuo ruku za Markovića na glasovanju na skupštini, a nakon što mu je njegov klub, NK Karlovac, uručio otkaz, Šprajcer je za lojalnost Markoviću nagrađen funkcijom tajnika Udruge prvoligaša.

I Šuker bio uz Šprajcera

Zanimljivo, dan nakon što je Marković u prosincu 2010. ponovno izabran za predsjednika HNS-a, u Karlovcu je održana skupština županijskoga NS-a na kojoj se pojavio Davor Šuker te podupro Nevena Šprajcera. I legendarni je nogometaš bio čvrsto stao uz Mamića i Markovića okrenuvši leđa nekadašnjem suigraču Igoru Štimcu.

Na kraju, i nedavno uhićeni Željko Širić bio je Mamićev “suigrač” u predsjedničkoj kampanji protiv izbora Igora Štimca. Jedan po jedan, njegovi saveznici padaju u akcijama USKOK-a, a gazda hrvatskog nogometa Mamić bezbrižno krstari južnim morima...

Komentara 35

LE
lebar
10:11 05.01.2012.

merkelica,dodi sto prije i prigrli nas u svoja njedra

HR
hr76
10:31 05.01.2012.

Doć će maca na vratanca Remetinca... Vrijeme otkucava TIK-TAK TIK-TAK :)

DU
Deleted user
10:10 05.01.2012.

Taj smrad Mamić mora jednom dolijati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije