Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporo pravosuđe

Dok su oni riješili žalbu, Bandić je umro

Zagreb: Milan Bandić i Radovan Fuchs obišli Osnovnu školu Mate Lovraka u Klaki
Matija Habljak/PIXSELL
06.05.2021.
u 22:48

Postupak protiv Bandića za utaju poreza je obustavljen

Da u Hrvatskoj prije umreš nego što dočekaš pravomoćno okončanje sudskog postupka, istina je koja se potvrdila na primjeru zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.

Preminuo je krajem veljače, a Vrhovni je sud 14. travnja održao sjednicu na kojoj je USKOK-ovu žalbu iz travnja 2019. proglasio – bespredmetnom jer je Bandić preminuo. Ta je žalba podnesena zbog odluke optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda od 28. ožujka 2019. Tada je optužno vijeće, odlučujući o optužnici u aferi Agram, obustavilo kazneni postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koji se odnosio na optužbe za utaju poreza.

Prema tvrdnjama USKOK-a, Bandić nije platio porez na 3,7 milijuna kuna donacija koje je dobio tijekom kampanje za predsjedničke izbore 2010. Zbog toga ga je USKOK, među ostalim, optužio za utaju poreza, no optužno je vijeće u odnosu na tu točku optužnice postupak protiv Bandića obustavilo. USKOK se žalio, no Vrhovnom sudu trebalo je dvije godine da o tome odluči.

Zbog (ne)plaćanja poreza na donacije koje su mu sjedale na račun i nakon kampanje, Bandić je “ratovao” i s Poreznom upravom, no na koncu je Upravni sud presudio u njegovu korist.

VIDEO Bandić je u Zagreb došao s jednim koferom, radio je u hladnjači

Ključne riječi

Komentara 13

KO
komentatorv3
11:13 07.05.2021.

Sve protiv njega dosad je odbaceno, a odbaceno bi bilo i ovo da je pozivel. Hajku na bandica organizirali su milanovic i ostojic koje treba na klupu radi zlorabe polozaja

KO
Kokoiduhovi
09:36 07.05.2021.

Da, "naša" država nam ne može vratiti što su lopovi pokrali za sebe, pa bi barem mogli prestati pisati o toj osobi koje, na svu sreću, više nema. Bolje da svi vodimo brigu o njegovim žetončićima, vjernim desnim i lijevim "rukama" i pouzdanicima, koji sve jače dižu glave.

PO
poluprovokator
09:32 07.05.2021.

Kako nasljednici dobiju imovinu tako im treba navaliti i dugove za porez, pronevjere i kriminal pokojnika ma tko on bio. Kakvo obusfavljanje!!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije