Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon nesreće u kojoj su poginule četiri osobe Franjo Škrnički (53) ne miri se s pravomoćnom presudom

"Dok sam živ, dokazivat ću da nisam kriv"

nesreća
Dragutin Šantoši
09.12.2009.
u 16:42

U snažnom naletu kamion se zabio u autobus i odbacio ga u polje. Od zadobivenih ozljeda smrtno su stradala četiri putnika i vozač kamiona.

SLATINA - Četiri godine nakon teške prometne nesreće koja se krajem rujna 2005. dogodila na državnoj cesti D2 kod sela Donji Meljani nedaleko od Slatine, Franjo Škrnički (53), kojemu je Općinski sud u Slatini utvrdio krivicu i osudio ga na 2,6 godina zatvora, a tu presudu potvrdili su Županijski sud u Virovitici i Vrhovni sud RH, ne miri se s presudom tvrdeći da nije kriv.

Sud je presudio da je F. Škrnički upravljajući svojim kombijem ispred sebe kasno primijetio biciklista, te potom prednjim dijelom vozila udario u kamion s poluprikolicom koji se kretao iz suprotnog smjera. Kamion je potom prešao na lijevu stranu i sudario se s Čazmatransovim autobusom.

U snažnom naletu kamion se zabio u autobus i odbacio ga u polje. Od zadobivenih ozljeda smrtno su stradala četiri putnika i vozač kamiona, sedmero putnika i vozač, među kojima i sam Škrnički, teško su ozlijeđeni i danas su doživotni invalidi, a dvadesetak putnika ozlijeđeno je lakše. Na presudu se Škrnički žalio, ali je ona odbačena, te sada čeka policiju da ga sprovede na izdržavanje zatvorske kazne.

 - Ne bojim se zatvora, ali dok god sam živ, borit ću se da dokažem kako nisam krivac za ovu tešku prometnu nesreću. Sjećam se, a to tvrde i ostali očevici nesreće, da je kombi prošao više od polovice dužine kombija, a onda je 'ćušnut' i odbačen na cestu, što potvrđuju i moje ozljede. Puno toga što se događalo tijekom očevida i sudskog vještačenja upućuje na to da nisu utvrđene stvarne činjenice.

Zašto je sud vjerovao sudskom vještaku, a nije obavio rekonstrukciju događaja koja bi vjerno objasnila sve sporne činjenice i pokazala što se stvarno dogodilo kobne noći na cesti, pita se Franjo Škrnički koji zbog zadobivenih teških ozljeda ni danas ne može nikuda bez štaka. 

U telefonskom razgovoru za Večernji list  M. F., jedan od teško ozlijeđenih putnika u autobusu, koji se i danas nalazio na rehabilitaciji u toplicama, kaže da većina stradalih ne okrivljuje nikoga za ovu tragediju.

- Nitko od vozača nije bio pod utjecajem alkohola, a kako se tragedija dogodila samo nekoliko minuta prije nego što smo stigli kući, sve što se dogodilo pripisujem sudbini - kaže M. F. koji je stjecajem okolnosti preživio ovu tragediju na cesti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije