Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović

'Dok sam ja premijer Vukovar je hrvatski grad i živjet će europski!'

Zoran Milanović
Foto: Branimir Bradarić
1/8
23.12.2013.
u 18:19

Govoreći okupljenim članovima stranke Milanović je rekao da je SDP u Vukovaru dva puta pobijedio uz solidarnost svih građana bez mjerkanja po nacionalnosti i da radi toga ima obvezu nastaviti gdje je započeo.

- Dok sam ja predsjednik Vlade Vukovar će biti hrvatski grad i u njemu će se živjeti na europski način. Vukovar je bio uspješan grad i bit će opet uspješan grad, ali samo ako budemo poštivali sebe i svoje susjede. Tako ja vidim i Hrvatsku, rekao je predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović koji je večeras posjetio 6. Izbornu konvenciju SDP-a Vukovarsko – srijemske županije.

Govoreći okupljenim članovima stranke Milanović je rekao da je SDP u Vukovaru dva puta pobijedio uz solidarnost svih građana bez mjerkanja po nacionalnosti i da radi toga ima obvezu  nastaviti gdje je započeo. Poručio je da je SDP spreman na pritske, ali da će ići dalje svojim putem te da će ići isto tako i dalje kada je u pitanju sudbina Hrvatske.

– Put do uspjeha je uvijek teži put. Nema ništa na prečac niti po mraku. Mogu nas vrijeđati i napadati, ali mi ćemo i dalje raditi po zakonu i pravilima. Ljudi u Vukovaru su dva puta prepoznali što je dobro za njih, što je dobro i za Hrvate i za Srbe, istakao je Milanović nabrajajući sva mjesta u Vukovarsko – srijemskoj županiji gdje je SDP pobijedio na prošlim lokalnim izborima. Spomenuo je i vukovarskog nobelovca Lavoslava Ružičku za kojega je rekao da je Vukovarac koji nema hrvatsko prezime i da je slavu i uspjeh otišao potražiti dalje u svijet.

– Moramo se odrediti jeste li za grad Lavoslava Ružičke koji je bio Vukovarac i građanin svijeta ili građanin kasabe u kojoj se ne vidi dalje ispod spuštenih trepavica gdje svatko svakoga mjerka i mrzi. Takav grad Vukovar neće biti, ali ja neću biti taj koji odlučuje - istakao je Milanović dodajući kako je bilo teško na prošlim lokalnim izborima i da svi znaju koliko je SDP igrao fer i po pravilima te koliko je opet sve visilo o niti i koliko i dalje visi o niti.

– Svi znamo koliko je trebalo rada da se nešto izgradi i koliko zloće da se stvari uruše. Držite se zajedno, ne dajte da vas isprovociraju niti da vas zaplaše. Jači ste, bolji, čestitiji, imajte svoj stav, radite što mislite i mislite što radite. To je put do uspjeha, poručio je članovima županijske organizacije SDP-a Milanović dodajući da je SDP jedina stranka u Vukovaru danas koja može osigurati bolje sutra Vukovarcima dok ih svi drugi guraju u 19. stoljeće. U svome govoru osvrnuo se i na polovicu mandata rada njegove Vlade napominjući da u njihovom radu nije bilo vrludanja.

– Brzinom nisam zadovoljan kao niti gospodarskim rastom i radnim mjestima. Međutim, sa drugim stvarima koje smo napravili, a koje nije usporavala gospodarska kriza sam zadovoljan. Hrvatska je danas uređenija i urednija država. Ne gradi se više bez građevinskih dozvola, plaćaju se porezi niz drugih stvari koje su dovele do toga da smo stabilnija i uređenija država. Imamo danas rad naspram nerada i toleriranja bezakonja koje je godinama trajalo u Hrvatskoj. Ona Vlada koja osigura pretpostavke za radna mjesta ta će Vlada biti uspješna. Ja vjerujem u naš uspjeh, rekao je Milanović.

Uz premijera Izbornoj konvenciji prisustvovali su i ministri Tihomir Jakovina, Gordan Maras i Arsen Bauk kao i saborski zastupnici Biljana Borzan i Igor Dragovan. 

Komentara 63

HR
hrvatin
18:43 23.12.2013.

Tip je uzasno proziran i gadljiv.Za obnovu mile mu sugoslavije on se naravno uvijek poziva na zakon,ali kada treba evropi izruciti udbase onda se zakoni naravno mogu mijenjati svaki dan.Njemu srce raste kada vidi cirilicne ploce u Vukovaru(posebno tamo) jer dok gleda ploce u njemu raste san za bratstvom i jedinstvom i jugoslavijom.Nikada cirilicu u Vukovar,pod njom su ubijani Hrvati,ubijani sa neopisivim uzitkom.Stozer i svi gradjani Hrvatske koji je vole moraju ustrajati da se zrtvama Vukovara i Hrvatske osigura miran san i ponos.

DU
Deleted user
18:36 23.12.2013.

Ja kao rođeni vukovarac sve što je izrekao milanović držim običnim parolizmom i hrpom neviđenih gluposti.

Avatar Poskok
Poskok
18:33 23.12.2013.

mene ozbiljno zabrinjava premijerovo stanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije