Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvar dobre volje

Dok ne stignu aparati za naplatu parkiranja, nema ni kazni

naplata parkiranja u Sisku
Nikola Čutuk/PIXSELL
12.10.2011.
u 15:03

Iako usluga plaćanja mobitelom radi, djelatnici nemaju kako provjeriti tko je platio, a tko nije

Dok u Sisak ne stignu aparati potrebni za naplatu parkiranja, vozači koji ne plate neće biti sankcionirani. Iako desetak djelatnika Komunalca umjesto nekadašnjih Parkcomovih automata ispisuje karte, za sada nema kaznenih listića. Ipak, sustav plaćanja mobitelom funkcionira i dalje, ali nitko ne provjerava jeste li doista poslali poruku.

 Bez sukoba s građanima

 – Promakne nam tu i tamo koji vozač, ali s građanima nije dolazilo do nekih svađa, jer su uljudni i naviknuti na plaćanje. Kazne nećemo pisati dok ne stignu aparati – kaže komunalni djelatnik Zdravko Latinčić. Uređaji bi, kako kažu, trebali stići za nekoliko dana, no ni to nije izgledno.

 – Očekujemo kupnju za mjesec dana, a možda stignu i ranije ako ih odlučimo unajmiti. Njihova je vrijednost oko milijun kuna – kaže direktor Komunalca Miroslav Mesić. Ističe da su angažirani radnici raspoređeni sa sezonskih poslova, a hoće li biti dodatnog zapošljavanja za sada je rano reći. Jučer u drugoj ulici tek je svaki treći automobil imao listić iza vjetrobranskog stakla.

 Da ne bi izgubili naviku

 – Platila sam mobitelom, nisam znala da ne kažnjavaju. Znači li to da ne moram produžiti? – začudila se Siščanka Marinela Agatić. Ali ima i onih koji strahuju.

 – Jednom sam prije bio kažnjen sa 150 kuna i sada ne želim riskirati iako mi je 5 kuna svaki dan puno – kaže Marijan Brlek.

 Dakle, plaćanje parkiranja od ponedjeljka do tko zna kad – tek je dobrovoljno, uz naplatu na odgojnoj bazi Siščana kako ne bi izgubili stečenu naviku, a gradsko trgovačko društvo zaradilo “koju kunu”. Hoće li im ova djelatnost biti povjerena i dugoročno, odlučit će gradski vijećnici.

Komentara 1

BA
baniček
15:35 27.10.2011.

di su svi oni komentari ovdje od neki dan? cenzura ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije