Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U meni je puklo...'

Dalmatinka otkrila zašto se ispisala s vjeronauka: 'Tupili su mi da obuzdam hormone'

križ
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
09.10.2018.
u 17:46

Smatra i kako nova reforma ne može promijeniti neke profesore, kao i da je kurikulum ostao u prošlim vremenima

Tema vjeronauka kao izbornog predmeta s kojeg se ipak ne može ispisati cijelu godinu ako je već učenik krenuo na nastavu, podijelila je ovih dana javnost, a tim povodom oglasila se i Andrea Topić, mlada djevojka koja se s vjeronauka ispisala prije pet godina. 

Za Slobodnu Dalmaciju podijelila je svoju priču.

"Na mokru ploču vjeroučitelj je napisao "Bog je najveća ljubav". Polako se sušila. Slova su navirala. Negdje dok je u slow motionu izgovarao "prepišite to u teke", u meni je puklo", započela je Topić te nastavlja. 

"Zvuk struganja puntarica po papiru prestaje. Padaju. Vilice se šire u nevjerici. 'Kako se ispisuje, koji je postupak', ponovim još mekše, da se čovjek ne uvrijedi. Da vidi da ga ne zajebavam. Kaže mi da se raspitam kod profesorice etike. Želim li ispisnicu, moram se prebaciti na njen predmet. Bez propitkivanja. Bez da ga zanima kako sam to naglo izgubila vjeru u Boga. Nisam. Izgubila sam vjeru u vjeronauk", kaže Topić te objašnjava kako joj je bilo na etici.

"Tjelesni bez mišića"

Ona tvrdi i kako su je mnogi tada uvjeravali da ne radi to. Govorili su joj da je vjeronauk tu da popravi prosjek, kako će lakše upisati fakultet i kako se samo treba pojaviti na satu. 

"Potpisala sam papire za svjetonazorski transfer, iako su mi tupili da obuzdam hormone i odustanem od adolescentskog hira...To je kao tjelesni, samo bez otkazivanja mišića", govorili su joj.

Smatra i kako nova reforma ne može promijeniti neke profesore, kao i da je kurikulum ostao u prošlim vremenima.  

"Mi smo, pazite ovo, čitavu godinu dana učili daktilografiju. Mi, generacija rođena devedeset i pete godine. Baš mi, kojima predbacujete da su odrasli na računalu, a ne pitajući papagala koja je ura. Arhaične školske lektire pisane na glinenim pločama ne znam tko je birao, ali uspješno su satrale svačiju želju prema čitanju. Pobogu, dajte djeci obaveznog Harry Pottera!", zaključuje mlada Dalmatinka. 

>> Pogledajte razgovor s Darkom Pavičićem koji govori o pedofiliji u Crkvi

Komentara 164

Avatar Apsalar
Apsalar
18:06 09.10.2018.

Bez ikakvih podataka o "dotičnoj", ovaj je članak samo još jedna propagandna brljotina. VL nastavlja s anticrkvenim textovima... Bog s vama....

HR
Hrvatska
17:58 09.10.2018.

Puklo je tebi curo u glavi,lako za hormone.

US
U sridu
18:06 09.10.2018.

Buduca Severina,samo se ti curo prasi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije