Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.03.2017. u 19:03

O američkoj ocjeni ljudskih prava u Hrvatskoj svi kod nas imaju mišljenje

Samo su Amerikanci mogli zaustaviti priču o abortusu u Hrvatskoj. U trenutku kad se ispred bolnica skupljaju molitelji, kad njihovi protivnici već lašte svoje transparente, a ministar vanjskih poslova javno istupa kao doktor razvojne biologije pa hladno servira da svi znamo kad započinje život..., kao poklon je stiglo izvješće State Departmenta o stanju ljudskih prava. U konkurenciji s nasiljem, diskriminacijom, korupcijom, raspravljanje o zakonskim izmjenama o abortusu “plesalo” je jedan dan. Zasad. Za komentare na američku ocjenu ljudskih prava u Lijepoj Našoj stajalo se u redu. Svi imaju mišljenje. Ono samo ovisi o stranačkoj iskaznici.

Tako je za jedne vidljiv evidentan napredak, a drugi moraju uzimati bolovanje koliko su šokirani američkim izvještajem. Uz takve komentare i komentatore u naslovima dominiraju Srbi, Romi, LGBT, antisemitizam, dok se u tekstovima podsjeća na ondašnjeg potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša na čelu kolone u Savskoj.

Kad se to sve zbroji, čini idealnu kombinaciju za još jednu podjelu i makljažu; potvrđuju to najbolje komentari ispod tekstova o ovoj temi. Dok jedni psuju, a drugi brane, svi su skupa ostali uskraćeni za još pokoju rečenicu iz izvještaja. Recimo, za one rečenice gdje nam “Amer” poručuje kako djeca s invaliditetom u Hrvatskoj nemaju pravo izbora škole jer se unatoč zakonskim obvezama škole (pa ni druge institucije) nisu prilagodile da im ova djeca uopće mogu prići. Ostali su uskraćeni i za informaciju iz izvještaja koja izrijekom kaže da “nekim hrvatskim sucima manjka razumijevanja utjecaja psihološke traume na sposobnost žrtve da konzistentno i jasno opiše okolnosti viktimizacije... pa se žrtvino svjedočenje odbaci kao djelomično ili nekonzistentno”.

Poručili su nam to u odjeljku za žrtve trgovinom ljudima za koju nam i inače savjetuju da bismo morali pojačati i istrage i postupke!

I da, žene u Hrvatskoj rade slabije plaćene poslove od muškaraca, generalno im je plaća niža, a i češće ostaju bez posla.

>>State Department upozorio: Krše se prava žena, manjina, gayeva, imate korupciju...

 

Komentara 22

DU
Deleted user
23:22 05.03.2017.

Najbolje bi bilo kad bi Tepeš nestao....onako kako su od 45 do 89 nestajali svi koji nam se nisu svidjeli.....Što je s tim Tepešom?jel ružan, nizak ili ima krive stavove(čitaj fašističke, tj one koji se ne sviđaju "nama" progresivcima, urbanimaa i naprednima) Zašto se autorica ovog teksta nakačila na jadnog čovjeka? Shvaćam da čovjek nije imao pravo na prosvjedu iskazati svoje nezadovoljstvo radom vijeća za elektroničke medije...jer ako se prosvjeduje protiv licemjerja pojedinih društvenih aktera lijevog ideološkog predznaka onda je to fašizam a "mi" jednostavno ne volimo fašiste. Autorici ovog teksta kao i velikoj većini njenih kolega bilo bi pametnije da se otkače od ideološkog mudrovanja i krenu sa prenošenjem vijesti onako kako Bog zapovjeda pa bi se i društvena svijest promijenila. S promjenom svijesti vjerojatno bi se i državni novac trošio drugačije pa bi ta nesretna djeca mogla upisati školu koju žele jer bi svaka škola imala uvjete za prihvat te djece na nastavu a novac se nebi trošio na rat protiv fašista tj onih koji ne misle kao mi...s ovakvim informiranjem prosječni čitatelj ima dojam da je okružen fašistima a razni pusići, teršelićke, hribari, pupovci i ostale perjanice NGO udruga koje usput financira vlada ili strane vlade vode sveti rat protiv istih a za to im treba novac, odnosno puno novca. S obzirom da financijski ne stojimo najbolje jer nam je za vrijeme najbolje vlade u povjesti svemira kreditni rejting pao u smeće a preko 100000 ljudi otišlo van nemamo novca za financiranje svakakvih gluposti pa smo trebali izabrati....ili škole ili antifašizam...hvala Bogu izabrali smo pametno pa se borba protiv fašista nastavlja...očito u nedogled.

KA
kajbum
04:25 06.03.2017.

Neznam zasto pojedinacno spominju srbi I cigani zar to nije isto.

NE
neufahrn
06:12 06.03.2017.

Kome to State Departement soli pamet neka pociste go..a ispred svojih vrata neka daju ljudska prava potomcima robova iz Afrike Latincima neka ostave Irak i Bliski Istok da rijese svoje Probleme sami a ne da ih Amerikanci uce Demokracija ii ljudskih prava pa oni neznaju kako se to pise a kamoli sto su ljudska prava korupciju su Amerikanci usavrsili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije