Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAĆANJE Agencija naručila posao, pa zaključila da je preskup

Dogovorili jedno, a platili drugo

Oštećeni vodiči kažu da su im se potužile kolege i iz drugih gradova
Foto: Vanja Zubčić
09.09.2007.
u 17:16

Zagrebačka agencija Fortuna travel d.o.o. splitskim je turističkim vodičima, članovima Udruge turističkih vodiča Peristil, još od prošle godine dužna 100.000 kuna koje im ne želi platiti za naručeni i davno odrađen posao. Radili su temeljem vaučera, koji služe kao narudžbenica, svoj su dio posla obavili profesionalno, a godinu dana poslije Fortuna im odbija isplatiti novac koji su pošteno zaradili i na koji su računali.

– Nije nam bilo čudno što ne plaćaju redovito, jer smo navikli na neuredno poslovanje s njima. I prije su kasnili, ali posla treba, sezona kratko traje, a prošlih bi godina na koncu ipak sve platili pa smo mislili da će tako biti i lani. Ali, prošle su godine nadmašili sami sebe.

Oko Božića iz njihovog su nas računovodstva obavijestili da su računi previsoki pa su ih oni umanjili, i to neke čak  50 posto! Mi imamo svoj cjenik po kojemu radimo, a Fortuna je bez našeg pristanka odlučila da naša usluga vrijedi upola manje – kazao nam je Frane Vuka, kojemu je Fortuna lani ostala dužna 9500 kuna.  Najgore su prošli oni koji su za njih najviše radili. U Splitu to je Kristina Nuić, mlada vodičica koja govori četiri jezika, vrlo je tražena i cijelu je prošlu sezonu samo za njih radila. Fortuna joj je ostala dužna 36.000 kuna!

 – To je velik novac. Egzistenciju su mi ugrozili svojim ponašanjem – kaže Kristina.  Desetak je oštećenih, a na razgovor su stigli još i Ivo Peša, kojemu duguju 4000 kuna, i Najda Rakela, koja potražuje 9000 kuna. Preko Udruge su pokušali doći do vlasnika agencije Ivana i Klaudije Fortune, ali nisu uspjeli.

– Uzeli smo odvjetnika i vjerujem da ćemo na sudu dobiti svoj novac. Želimo ljudima reći kakao rade jer, kako čujemo, mi nismo jedini kojima su ostali dužni – kaže Kristina Nuić. S njom su stupili u kontakt vodiči iz Dubrovnika, kojima Fortuna travel također nije platila odrađeni posao.  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije