Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA
Povratak na članak

Njemačka ide u legalizaciju marihuane, minimalna plaća 12 eura po satu. Evo što sve donosi nova vlada

Njemačka, sada više nema nikakve sumnje, dobit će novu trostranačku vladu, koju će predvoditi socijaldemokrati (SPD), a u njoj će biti još Zeleni i liberali (FDP). Riječ je o prvoj promjeni vlasti u Berlinu od 2005. godine, kada je konzervativna kancelarka Angela Merkel naslijedila posljednjeg socijaldemokratskog kancelara Gerharda Schrödera. Kancelarku Merkel, koja se povlači nakon 16 godina na vlasti, naslijedit će Olaf Scholz, koji je bio ministar financija u njezinoj vladi. Nova vladajuća koalicija, koju u njemačkim medijima po stranačkim bojama triju stranaka koje su je sastavile nazivaju Semafor koalicijom, prva je tročlana vladajuća koalicija na saveznoj razini nakon obnove demokracije u Njemačkoj.

Komentari 11

JW
Jim West
11:02 25.11.2021.

Hrvati se ionako najviše iseljavaju u Mađarsku i Poljsku, domoljubne katoličke države, pa nas to ne brine.

VL
GR
grsson
12:44 25.11.2021.

Kad u obiteljj imaš nekog tko je pušio marihuanu i vidiš posljedice ne bi ju više smatrao lakom drogom.

VL
HO
homophob
13:47 25.11.2021.

Minimalna placa - 12 eura na sat - NIJE dovoljna za zivjeti! To je samo zamagljivanje problema! U Americi je prakticna minimalna placa radnistvu 15 dolara na sat, porezi su manji i sve je osjetno jeftinije pa raja koja zivi o tih 15 dolara ne moze dostojanstveno zivjeti makar u obitelji rade najmanje dva clana! Raju treba platiti da moze pristojno zivjeti, otici u penziju s domom koji je vlasnistvo, djecu skolovati na pristojnom fakultetu i nasto ustediti za neplanirane troskove.

VL
SI
sisavac
11:58 25.11.2021.

ako će legalizacija marihuane riješiti njemačke probleme, ok. a znamo da neće, marihuana izaziva ipak male teže probleme, nije to samo mirisni dim. ni jedna kemijska supstanca, koja mijenja svijest i osjećanje okoliša oko sebe, nije bez posljedica za mozak, to je dokazano, mada se naveliko pokušava marihuanu prikazati kao totalno bezopasnu biljku. i kukuruz je opasan, iz njega se radi etilni alkohol,, koji završi u žesticama nekim, pa nečiji život završi pod kotačima likova koji su uživali u bezopasnom kukuruzu. ili ječmu (piva). kruškama (viljamovka). semafor koalicija si je zadala ozbiljne ciljeve, svaka stranka je odustala od najradikalnijih (zelenima je sjeverni tok 2 sad već puno prihvatljiviji, od jučer su čak počeli kritizirati američke sankcije tom projektu..). i tako. nova vlast je tu, mutti je legla, a novi šef će tek morati pokazati da nešto znači i da mu riječ ima težinu. njemačka prednost i nadmoć polako nestaje, nije ni njihova kasa vreća koja je uvijek puna.

VL
SE
serafin002
15:29 25.11.2021.

Levi švabe će upropastiti Njemačku, kao i svugdje u svijetu levi su upropastili svaku državu, a na žalost i Lijepu našu, da ne govorimo u šugoslaviji , već i u nezavisnoj državi Hrvatskoj kada su levi na čelu sa račanomm i milanovićem opljačkali i zadužili državu za 500 milijardi.

VL
KU
Kultura
10:40 25.11.2021.

S legalizacijom marihuane i migrantima cete sigurno naprijed. Pred provalijom je cijela Europa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.