Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Dodik: Sto milijuna dolara uložit ćemo u ekorafineriju

josipović (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
02.03.2011.
u 11:52

Josipović i Dodik susreli su se i s predstavnicima udruga izbjeglih i povratnika

Predsjednik Ivo Josipović sastao se jučer u Slavonskome Brodu s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Teme razgovora bile su povratak izbjeglica na područje bosanske Posavine, rad rafinerije nafte u Bosanskome Brodu i razvoj gospodarskih odnosa između Hrvatske i BiH.

Europski standardi

– Delegacije Republike Hrvatske i Republike Srpske iz BiH održale su dva sastanka. Tijekom prvog susreli smo se s predstavnicima grada Slavonskog Broda, a tema je ono što tišti stanovnike Slavonskog, ali i Bosanskog Broda, ekološki problem što ga donosi rad rafinerije nafte u Bosanskom Brodu – kazao je predsjednik Josipović. Prema njegovim riječima, s predsjednikom RS-a usklađeno je kako će se osigurati da vlasnici rafinerijskih pogona urede proizvodni proces u rafineriji po najvišim ekološkim standardima, za što su već osigurana sredstva.

– Rafinerijski pogoni uskoro se šire, a u ovoj investiciji predviđeno je oko 100 milijuna dolara za rješavanje ekoloških problema – rekao je predsjednik RS M. Dodik. Ekološki standardi bit će usklađeni sa standardima EU, a pri proširenju proizvodnje u rafineriji otvorit će se nova radna mjesta na kojima će biti mjesta i za hrvatske državljane. Drugi sastanak dvojica predsjednika održala su s predstavnicima udruga prognanih Hrvata iz bosanske Posavine te s udrugama Srba izbjeglih iz Hrvatske. Naglašena je važnost povratka, a prema Dodikovim tvrdnjama, povratnici u Republiku Srpsku mogu računati na punu potporu vlasti.

“Vratite se kući”


– Sve prognanike pozivam da se vrate u svoje domove, a institucije RS izići će im ususret – izjavio je Dodik koji je s predsjednikom Josipovićem nakon susreta položio vijenac na spomenik djeci poginuloj u granatiranju Slavonskog Broda 1992. godine. – U ratu sve strane pucaju jedne na druge, ali kad stradaju nevina djeca, to je najteže. Ovaj moj čin može se protumačiti kao čin isprike – izjavio je Dodik. Inače, neposredno prije sastanka s Josipovićem, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je župu Gornja Močila Sijekovac nedaleko od Bosanskog Broda. Tu se susreo sa župnikom paterom Ivanom Toljem te župnicima ostalih župa ovog dijela bosanske Posavine koji već godinama rade na povratku izbjeglica i normalizaciji života na ovom području.

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
12:49 02.03.2011.

eto vidi se na slici čiji osmjeh je veći ,naravno Jugojosifovićev koji uživa u genocidnoj tvorevini RS kad već ne može šetati Beeeeeeeogradom držeći za ruke Tadića.

KU
kukumar
13:05 02.03.2011.

Dva brata,,sada mu Joca zasviraj marš na Kupu,,,

OB
-obrisani-
13:05 02.03.2011.

jesu se POLJUBILI,???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije