Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"Nelegalna država\"

Dodik: R. Srpska neće dopustiti da BiH prizna neovisnost Kosova

dodik
VL FOTO
15.04.2012.
u 12:45

Kosovo je nelegalna i nelegitimna država, koju su umjetno priznale velike moćne sile kako bi kaznile i još jednom ponizile srpski narod, kaže Dodik.

BEOGRAD - Kosovo je izvor dugoročne nestabilnosti na Balkanu i Republika Srpska neće priznati njegovu neovisnost. Kosovo je nelegalna i nelegitimna država, koju su umjetno priznale velike moćne sile kako bi kaznile i još jednom ponizile srpski narod. Kao takvo, ono ne može dobiti legitimitet RS. Mada postoje pritisci, posebice od političara iz Sarajeva, da Bosna i Hercegovina prizna Kosovo, to se neće dogoditi, jer je RS nezaobilazan činitelj u BiH i naši predstavnici u zajedničkim institucijama neće dopustiti da to pitanje uopće bude razmatrano - rekao je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik u intervjuu beogradskom Blicu odgovarajući na pitanje, koliko li izjava kosovskog premijera Hashima Thacija kako je vrijeme da BiH prizna Kosovo, pridonosi stabilnosti regije.

Dodik drži kako je BiH teret za Republiku Srpsku.

- BiH je veliki teret za RS, jer nas samo mnogo košta, a ništa ne dobijamo zauzvrat osim problema. Jasno je kako je BiH zemlja o kojoj nikada nisu odlučivali ljudi u njoj, već stranci, prema kojima je podaništvo ogromno. Zato BiH nikada neće ni pronaći svoj način egzistiranja - mudruje Dodik dodajući kako je javno dao potporu Borisu Tadiću na predsjedničkim izborima u Srbiji jer \"Republika Srpska voli Srbiju i želimo da ona bude najmoćnija i najstabilnija zemlja na Balkanu\".

Za Čedomira Jovanovića, vođu Liberalno demokratske partije, koji je nedavno izjavio kako je Dodikova država nastala na genocidu u Srebrenici, Dodik kaže kako je jedina opcija u Srbiji s kojom ne surađuju.

- S Čedomirom Jovanovićem nemamo nikakvih dodirnih točaka i iskreno, ne bih volio da prođe izborni prag - kaže Dodik.

Komentara 273

OB
-obrisani-
14:01 15.04.2012.

Uskrsni ručak pravoslavni turci provode na hrvatskom portalu. Ima li ovo smisla?

OB
-obrisani-
12:53 15.04.2012.

Pa sta je sve nebeski narod napravio na teritoriju Balkana dobro da vas nisu sve premjestili u drugo solarni sistem niste ni blizu dovoljno kaznjeni.Vjerovatno vam je jos u svjezem pamcenju kako boli kad Tomahavk padne na glavu;))

OB
-obrisani-
14:41 15.04.2012.

bravo Dodik mi Srbi te podržavamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije