Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADONČIĆEV PRIJEDLOG

Dodik protiv vojske na istočnim granicama BiH: Prijedlog smatra 'neprihvatljivim'

Milorad Dodik
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/32
05.03.2020.
u 14:56

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u četvrtak je odbacio mogućnost angažiranja vojske njegove zemlje kako bi se kontrolirala moguća eskalacija migrantske krize.

Dodik je novinarima u Istočnom Sarajevu kazao kako je za njega neprihvatljiv prijedlog ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da se u slučaju potrebe angažira vojska koja bi graničnoj policiji pomagala u zaštiti granica prema Srbiji i Crnoj Gori.

Radončić je kazao kako je to nužno jer Graničnoj policiji BiH nedostaje čak 1200 ljudi.

"Odluka (da se ne angažira vojska) je ranije donesena i ona ostaje na snazi. Pitanjem migranata treba se baviti na drugačiji i ozbiljniji način", kazao je Dodik.

Podsjetio je kako je sadašnji predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić sredinom 2019. predložio da državni vrh donese odluku kojom bi se dopustilo angažiranje pripadnika oružanih snaga u zaštiti istočnih granica, no takva odluka nije donesena jer joj se usprotivio upravo Dodik.

Milorad Dodik
1/28

On je to tada učinio s obrazloženjem kako ne želi dopustiti da se vojska raspoređuje na granici sa Srbijom, no nije ponudio nikakvo drugo rješenje.

Odgovornost za rješavanje nove migrantske krize Dodik je sada prebacio na adresu tijela Europske unije i država-članica ustvrdivši kako se BiH, zbog svoje organizacije i slabosti, nije u stanju nositi s tim izazovom.

VIDEO Migrantska kriza: Tisuće ljudi iz Turske krenulo prema Europi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije