Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon najave SDA

Dodik prijeti: Tijekom noći možemo uspostaviti kontrolu na granicama RS

23.01.2019.
u 21:25

Granicu između BiH i Srbije nazvao je neprirodnom uz konstataciju kako bi bilo logično da "jedan (srpski) narod bude zajedno"

Predsjedatelj i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je naznačio kako bi moglo doći do odcjepljenja Republike Srpske od BiH ako se pred državnim Ustavnim sudom otvori rasprava o ustavnosti naziva tog entiteta.

"Imamo pripremljene zakone da tijekom noći uspostavimo kontrolu na granicama (RS)", kazao je Dodik u intervjuu za regionalnu televiziju N1.

On je to izjavio komentirajući najavu Stranke demokratske akcije (SDA) da će od Ustavnog suda BiH zatražiti ocjenu ustavnosti naziva Republike Srpske obrazlažući inicijativu time što smatra da je ime entiteta korišteno kako bi se diskriminirala druga dva konstitutivna naroda Bošnjaci i Hrvati u korist Srba čije je ime jedino navedeno u nazivu.

Dodikov je komentar bio kako je to "provokacija koja je podgrijala vatru u BiH" te je najavio kako će zbog toga osobno inzistirati da Narodna skupština RS pripremi "radikalne mjere" kojima će se na to odgovoriti.

Uvjeren je kako će za to dobiti i potporu svih političkih stranaka u RS uključujući one koje su u oporbi.

"Oni (SDA) su krenuli s tim i dobit će naš odgovor", izjavio je Dodik koji je u intervjuu ponovio tezu kako RS ima sve elemente državnosti osim stolca u Ujedinjenim narodima.

Granicu između BiH i Srbije nazvao je neprirodnom uz konstataciju kako bi bilo logično da "jedan (srpski) narod bude zajedno".

Ponovo je afirmativno govorio o ratnim čelnicima bosanskih Srba osuđenim za ratne zločine kazavši kako su Radovan Karadžić i Ratko Mladić "stali na čelo obrane svog naroda".

Pogledajte video - Što se krije u torbi koju nosi Putinov tjelohranitelj:

Komentara 191

AS
aspiranto1950
21:35 23.01.2019.

Sljedeći korak je vjerojatno zabraniti naziv Hrvat i Srbin jer oni unose nejedinstvo u BIH. Svi trebaju biti Bošnjaci. Moš mislit.

NE
Neonacionalist
21:51 23.01.2019.

Ako je granica između BIH i Srbije neprirodna iako je to jedna od najstarijih granica na svijetu naime još su je stari Rimljani u 4.st. odredili kao granicu Istočnog i Zapadnog Rimskog carstva a još ranije je činila administrativnu granicuu rimske pokrajine Dalmacije te Mezije na prostoru današnje Srbije , pa što onda kazati o granici Hrvatske i BIH koja je uistinu neprirodno a dobrim djelom i apsurdna pogotovo u svojim južnim djelovima između Dalmacije i Hercegovine .

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
22:52 23.01.2019.

Srbi ne zele nikakvu BiH, a balije bi jednonacionalnu džamahiriju (oni to zovu građanska drzava). Jedino Hrvati imaju održivu vizuju BiH: jedinstvena država ali tri naroda s jasnim odgovornostima. Na žalost, Hrvati su najmanji, a i međunarodna zajednica ne želi mirnu i održivu BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije