Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se novi dogovor

Dodik poziva Milanovića da s Vučićem i Erdoganom posreduje u BiH

Dodik porucio novom Visokom predstavniku u BiH da nije dobrodosa
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/2
29.08.2021.
u 15:49

On je u petak tijekom Erdoganova posjeta Sarajevu ustvrdio kako je Daytonski sporazum praktično mrtav, pa je sada potrebno postići novi dogovor o budućnosti BiH

Čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik pozvao je u nedjelju hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da zajedno s kolegama iz Turske i Srbije posreduje u pregovorima o budućnosti BiH, rekavši da su dosadašnji međunarodni predstavnici izgubili njegovo povjerenje jer su zastupali interese Bošnjaka. 

"Ako je moguće da u konstelaciji (Tayyip) Erdogan, (Aleksandar) Vučić, Milanović razgovaramo, razgovarat ćemo. Ako ne, vidjet ćemo", izjavio je novinarima Dodik, srpski član tročlanog predsjedništva države.

On je u petak tijekom Erdoganova posjeta Sarajevu ustvrdio kako je Daytonski sporazum praktično mrtav, pa je sada potrebno postići novi dogovor o budućnosti BiH.

Alternativa je jedino raspad BiH koji bi se mogao ostvariti mirnim putem, kaže Dodik.

Uz Erdogana, kao potencijalnog medijatora spomenuo je i srbijanskog predsjednika Vučića, a u nedjelju je u taj trio uključio Milanovića.

Nije rekao je li o tome već razgovarao s hrvatskim predsjednikom.

Hrvatski i bošnjački član predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović u petak su upozorili kako od Dodikovih najava mirnog raspada zemlje nema ništa i pozvali ga da prestane sa zapaljivim izjavama koje dodatno pogoršavaju stanje u BiH.

Zbog izjave da je Daytonski sporazum mrtav našao se i na udaru oporbenih srpskih stranaka. "Najava novog dogovora znači i najavu Daytona II što je direktno igranje sa sudbinom Republike Srpske", kazao je predsjednik oporbene Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

VIDEO Milanović: Mjere više nemaju smisla, ja bih radio kao Švedska

Komentara 135

BE
berija
16:15 29.08.2021.

Hrvatski i bošnjački član predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović? Alo, nou'nar, obojica su bošnjački članovi predsjedništva BiH.

EL
elcroata283
16:34 29.08.2021.

VL- ova je jako lowest naslov . Dodik uopce ne govori o komadanju BiH , nego govori o posredovanju u pregovorima!

IV
IVRI
16:55 29.08.2021.

indexaš piše da Hrvate treba deportirati. Da netko za njegove napiše isto - eto kazne. I to na "hrvatskom" portalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije