Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turci uz Bošnjake

Dodik poziva u pomoć Vučića zbog Erdoganove izjave

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/VLM/PIXSELL
13.07.2014.
u 14:02

Dodik je u pismu Vučiću ocijenio kako je neophodno da se, kao najodgovorniji nositelji vlasti u Srbiji i RS, u najskorije vrijeme sastanu i utvrde "adekvatne odgovore za zaštitu državnih i nacionalnih interesa".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojemu je zatražio sastanak povodom izjave turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana da će svatko tko dirne Bošnjake protiv sebe imati 100 milijuna Turaka, javila je Radio-televizija RS pozivajući se na agenciju Srnu.

Mediji u Srbiji podsjećaju kako je turski premijer izjavio na jednom predizbornom skupu kako bi svatko tko na bilo koji način "dirne Bošnjake" protiv sebe imao "100 milijuna Turaka", pojašnjavajući da zato ne treba čuditi "kada turski ratni brod uplovi u  Neum" jer je to znak potpore suverenitetu BiH.

Dodik je u pismu Vučiću ocijenio kako je neophodno da se, kao najodgovorniji nositelji vlasti u Srbiji i RS, u najskorije vrijeme sastanu i utvrde "adekvatne odgovore za zaštitu državnih i nacionalnih interesa".

- Uvjereni smo da ste upoznati s najnovijim, neskrivenim i brutalnim napadima najviših dužnosnika Turske na mir i stabilnost BiH, u kojoj je RS jedan od dva državotvorna entiteta, a srpski narod jedan od tri konstititutivna naroda. Posljednje prijetnje koje je iz Turske uputio premijer Erdogan svima u BiH koji nisu Bošnjaci samo su jedan u nizu incidenata koje Turska godinama proizvodi u BiH - navodi Dodik u pismu dodajući kako je "posljednji incident posebno opasan i zabrinjavajući, jer je ovog puta turski premijer sa sanjarenja o obnovi Osmanlijske imperije prešao na otvorene prijetnje vojnom intervencijom u teritorijalnim vodama BiH, mimo suglasnosti zajedničkih institucija u kojima glas ima i Republika Srpska".

- Izražavamo opravdanu bojazan da će ova eskalacija prijetnji, koja dolazi od najviših turskih dužnosnika, proći bez reakcije ostalih europskih država, koje su i do sada pokazivale nerazumljivu toleranciju prema napadima na mir i stabilnost u BiH koji su stizali iz Turske - strahuje Dodik i podsjeća kako je Turska članica Vijeća za provođenje mira i godinama se i u okviru tog tijela ponaša kao odvjetnik samo jednog naroda u BiH i otvoreno zastupa bošnjačke interese.

>>Dodik: I danas ću reći da u Srebrenici nije bio genocid

 

Komentara 59

MA
matan91
14:39 13.07.2014.

A što rade naši političari da zaštite Hrvate? Vide se u "regionu", kakve guske u magli.

Avatar Slavonija87
Slavonija87
16:50 13.07.2014.

Erdogan je zadojen neoosmanizmom što samo po sebi nebi bio problem za nas, ali s obzirom na važnost Turske za SAD-ovu politiku na Bliskom Istoku oni će mu nastaviti raditi ustupke. Hrvati u BiH koji su u ionako teškom položajuu mogu biti dodatno ugroženi od Bošnjaka iza kojih stoji Turska. Srbi bar imaju svoju teritorijalnu jedinicu i mehanizme da se zaštite dok Hrvati nemaju ništa od toga.

UJ
ujo123
15:52 13.07.2014.

A gdje su Hrvatski političari? Kak oni štite Hrvate u bih ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije