Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Dodik posjetio Banovinu: 'Vidim da je ovo tužan kraj. Mnogo je razrušenih objekata'

U Banja Luci se održava posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske
Foto: Dejan Rakita/Pixsell
1/2
22.09.2022.
u 21:09

Na pitanje novinara što je radio kod Putina na sastanku, kazao je da je dogovorio dobavu plina po cijeni kao i prije rata.

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik došao je u četvrtak u posjeti Banovini kako bi vidio kuću koja je obnovljena novcem koji je donirala za tu svrhu Republika Srpska. Posjet je bio najavljen policiji, ali ne i široj javnosti.

"Meni je Bosna zakon. Bosanci, ono prva liga", rekao je sin domaćina, što je izazvao burnu reakciju Dodika: "Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, šta ti hoćeš? Kakva Bosna? Bosna je za nas problem veliki. Nemamo ništa od toga samo imamo problem. Slušaj, u Jugoslaviiji nije moglo Srbi, Hrvati, Muslimani, i onda rasturiš Jugoslaviju, onda natjeraš te iste, Srbe, Hrvate i Muslimane da moraju da žive".

Novoobnovljenu kuću uz Dodika, došao je pogledati i patrijarh Porfirije. Ovo je prva od 10 kuća koje će se obnoviti srbijanskim novcem.

"Živio sam u kontejneru teško je to bilo podnjeti uništilo mi i traktore, garaže", kazao je vlasnik kuće Milan Vranjanin.

"Dolazeći ovdje vidim da je ovo tužan kraj. Ovdje je mnogo razrušenih objekata, iz ovog ili onog razloga", rekao je Dodik, piše Dnevnik Nove TV.

Na pitanje novinara što je radio kod Putina na sastanku, kazao je da je dogovorio dobavu plina po cijeni kao i prije rata. "Tamo stvari izgledaju sasvim normalno, sasvim uređeno, nema nikakvih nestašica, ljudi žive, restorani su puni", komentira Dodik.

Otkrio je i što je bila tema razgovora s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem koji ga je posjetio na njegovom privatnom imanju.

"Hrvatska ima svoju državu, Srbija ima svoje dvije države - Rebuliku Srpsku i Srbiju prema tome na taj način ćemo se kretati, vidjeti, sarađivati na onim pitanjima na kojima možemo", rekao je Dodik.

VIDEO: Vjekoslav Prebeg kolima hitne pomoći prevezen u KB Dubrava

Komentara 11

PR
prajdali100
21:49 22.09.2022.

Mile samo sanjaj da imaš dvije srpske države ! Neće da može . Drugim riječima spojite se i eto velike Srbije do Zagreba !!! Ma ajde.Da ponovim,neće moći ove noći.

VO
Votum
22:06 22.09.2022.

I njega i Perfidija je trebalo za uši i preko granice, mrš!

BH
BHHrvat1975
21:44 22.09.2022.

Mićo igra na sve ili ništa... Ako Putin preživi biće njegov prvi centarfor u evropi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije