Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlučno

Dodik o Kosovu: Sjever treba pripojiti Srbiji, a jug priznati

Milorad Dodik
31.12.2012.
u 09:21

Svjestan da će ove izjave mnoge naljutiti i spreman na rizik, Dodik dodaje da je "moćna Srbija nacionalni interes". Zato će govoriti o problemima koji pogađaju maticu, sviđalo se to nekom ili ne

– Smatram da sam, s pozicije nacionalnog interesa, pozvan kazati što je moj prijedlog. I reći ću sada: to su dvije države, dva naroda. Srbija treba reći pod kojim je uvjetima spremna priznati Kosovo. Jedino tako što će se sjever pripojiti Srbiji, a jug priznati kao neovisnu državu – rekao je za Novosti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Srpska nacionalna politika, u kojoj sam ja spreman sudjelovati, istovremeno treba biti pripajanje sjevera i poziv Srbima iz enklava da odluče hoće li prijeći u centralnu Srbiju ili će ostati živjeti u nezavisnoj državi Kosovo. Da im se ponudi zemlja i omogući gradnja kuća u Srbiji i Republici Srpskoj. Spreman sam ih pozvati i to im ponuditi. Naravno, njihova imovina ušla bi u fond države Srbije, ne bi bila prodana u bescjenje, a spomenici kulture, crkve i manastiri bili bi pod međunarodnom zaštitom. Ovo što se sada događa na Kosovu poniženje je cijelog srpskog naroda – tvrdi Dodik.

Svjestan da će ove izjave mnoge naljutiti i spreman na rizik, Dodik dodaje da je "moćna Srbija nacionalni interes". Zato će govoriti o problemima koji pogađaju maticu, sviđalo se to nekom ili ne, pišu Novosti.

– Pošao bih od istih stavova koje je imala međunarodna zajednica, koja je, pravdajući neovisnost Kosova, govorila da je tamo nemoguć multietnički život Albanaca i Srba. Kako je tada bilo nemoguće, a sada je moguće? Zato što pokušavaju nemoguću stvar: na silu integrirati sjever – zaključuje Dodik.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije