Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA GOVOR

Dodik o Komšiću: 'On je smišljen kao podvala Hrvatima, a onda pokušava držati lekcije Srbima'

Milorad Dodik
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
25.09.2019.
u 15:45

Komšić je u govoru pred sudionicima zasjedanja Opće skupštine UN-a uz ostalo optužio susjedne zemlje da svojim postupcima unose nemir u BiH i destabiliziraju je.

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako je njegov hrvatski kolega u državnom vrhu i aktualni predsjedatelj Željko Komšić na zasjedanju Opće skupštine UN-a govorio u osobno ime jer njegov nastup nije bio ranije usuglašen, a usput je Komšiću uputio niz uvreda jer mu je ovaj iz New Yorka poručio da ne pravi probleme ako sam sebi želi dobro.

"On je smišljen kao podvala Hrvatima, a onda pokušava držati lekcije nama Srbima. On je nebitan, a nešto drugo je što pokušava da se nametne kao netko važan. Niti sam ja, niti je on Predsjedništvo. Da bi Predsjedništvo imalo snagu mora imati suglasnost sva tri člana, sviđalo se to meni, njemu ili bilo kome drugom. Dakle, to što on govori su njegovi privatni stavovi", kazao je Dodik novinarima u Bihaću komentirajući govor kojega je Komšić dan ranije održao u sjedištu UN u New Yorku te njegove komentare na Dodikovu odluku da unutar Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske ustroji paravojne postrojbe pod nazivom žandarmerija.

Komšić je iz New Yorka poručio kako će nastaviti sprječavati Dodika u provedbi militarizacije i kreiranju kriza te destabiliziranju BiH.

Dodik je pak Komšiću odgovorio porukom kako je to "blebetanje". "On može samo blebetati. Iza njega stoji prijevara jer je kao hrvatski član Predsjedništva izabran bošnjačkim glasovima", izjavio je Dodik.

Komšić je u govoru pred sudionicima zasjedanja Opće skupštine UN-a uz ostalo optužio susjedne zemlje da svojim postupcima unose nemir u BiH i destabiliziraju je.

"To nije dobro, niti doprinosi razvijanju željenih međusobnih dobrosusjedskih odnosa“, kazao je Komšić.

U odvojenoj izjavi za portal Radio Sarajeva Komšić je komentirao Dodikovo postrojavanje žandarmerije u Banjoj Luci i pritom mu je poručio kako on takvim paradama samo "šminka svoje poraze".

"Neka Dodik odustane od traženja belaja. Nije u toj poziciji nimalo. Nadam se da mu je to jasno, ako sebi dobro želi", kazao je Komšić.

Komentara 62

DU
Deleted user
16:29 25.09.2019.

nikad od BiH države, tu nikad neće biti mira i to treba razdijeliti pod hitno, jer ovo što sad muslimani rade to stvarno nema smisla, oni bi da budu glavni u toj državi a to nije moguće...

NE
Neonacionalist
17:58 25.09.2019.

U suštini Bošnjaci se ponašaju u okviru BIH na sličan način kao što su to i Srbi u bivšoj Jugi , vjerovatno će sve to na sličan način i završiti raspadom iste kao i bivše Jugovine samo naravno moraju se dogoditi neke velike geopolitičke promjene u svjetskim okvirima a dotada će ta nefunkcionalna država nekako tovariti na nezadovoljstvo ili frustraciju sva tri njena naroda , naime prvu Jugovinu je uništio 2.svj.rat, da njega nije bilo vjerovatno bi još postojala, a drugu Jugovinu pad komunizma i raspad samog SSSR-a čime je i raspad Jugoslavije bio neizbježan. Zanimljiva je ta paralela između ex.Yu i ove svojevrsne mini Yu koju zapravo predstavlja BIH , naime u ovoj mini Yugi Bošnjaci naravno imaju ulogu Srba a Srbi ulogu Hrvata , imamo stalne te tenzije između B.Luke i Sarajeva kao nekada Zagreba i Beograda , a položaj BIH Hrvata bi otprilike bio najsličniji onome kosovskih Albanaca iz ex.Yu.

Avatar Viktor999
Viktor999
18:05 25.09.2019.

Dodik je potpuno u pravu što ne dozvoljava muslimanima da mu diktiraju politiku, što se BiH tiče, ono što je tamo trenutno na snazi je propali eksperiment koji nikad neće uspjeti i okidač za nove ratove; Amerikanci su trebali tuu nesretnu zemlju podjeliti na 3 republike povezane u konfederaciju (evropski političari su tu potpuno nebitni, da je po njima u cijeloj ex yugi bi još ratovali svi protiv svih);jedino na taj način BiH bi mogla, kako-tako, biti država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije