Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIGRANTSKA KRIZA

Dodik: Bošnjaci su generirali priču oko migranata, ne žele biti dio rješenja

18.05.2018.
u 19:44

Dodik je napomenuo kako u Republici Srpskoj neće niknuti niti jedno migrantsko naselje bez obzira što se o tome govori.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra kako velika migrantska kriza u kojoj se BiH našla ne jenjava te da bi se s ostankom migranata u njihovoj državi, mogao promijeniti sastav stanovništva.

- BiH je liberalna i ako si ovdje tri godine u nekom statusu možeš zatražiti državljanstvo i automatski da ga dobiješ. Ozbiljan ulazak migranata koji bi se ovdje stacionirali može imati dugoročne posljedice - rekao je Milorad Dodik u intervjuu za RTL.

Dodik smatra kako jednostavno moraju pronaći rješenje za ovaj problem. 

1/11

- Mi vjerujemo u Republici Srpskoj da su Bošnjaci generirali ovu priču. I da oni u tom pogledu blagonaklono gledaju na ovaj problem i ne žele biti dio rješenja. Jer se radi o ljudima iste islamske vjere kao Bošnjaci. Odite u mnoge dijelove Sarajeva i vidjet ćete da su tamo značajne koncentracije ljudi sa Bliskog istoka koji prave svoja naselja. To se ne može desiti bez politike koja je suglasna s tim - kazao je Dodik.

Tvrdi kako RS neće protjerivati migrante sa svojeg teritorija, ali da pruža, kako je kazao, "pristojne usluge da što prije napuste naš teritorij". Dodik je napomenuo kako u Republici Srpskoj neće niknuti niti jedno migrantsko naselje bez obzira što se o tome govori.

Napomenuo je kako zatvaranje granica smatra nehumanim činom no zatvorit će ih ako će to učiniti Hrvatska i Mađarska. 

Komentara 81

PR
prajdali100
20:13 18.05.2018.

I ovaj put Dodik je 100% u pravu.

PE
petar1951
20:09 18.05.2018.

I službeno islamizacija Mostara je počela......Bakir to radi polako al sigurno.....Fuj...

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
19:49 18.05.2018.

Evo još jedan razlog zašto je potreban treći entitet. Sarajevo šalje svoj otpad u Mostar, a Hrvati se ništa ne pitaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije