Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči izbora

Dodik kažnjen zbog govora mržnje prema ocu Davida Dragičevića

04.10.2018.
u 12:22

Davor Dragičević svakodnevno organizira prosvjedna okupljanja u Banjoj Luci tražeći istragu o smrti svog sina, a veliki takav skup najavio je za 5. listopada, dan uoči izborne šutnje, što je Dodik okvalificirao kao izravnu prijetnju svojoj vlasti

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hrecegovine (SIP) u četvrtak je novčano kaznilo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ocijenivši kako je opravdan prigovor po kojemu je on tijekom jednog predizbornog skupa koristio govor mržnje.

Dodik je kažnjen iznosom od pet tisuća konvertibilnih maraka (oko dvije i pol tisuće eura), a njegova stranka Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) mora platiti dodatnih sedam tisuća KM (oko tri i pol tisuće eura).

Dodika je SIP-u prijavila protivnička koalicija pod nazivom "Savez za pobjedu", predvođena Srpskom demokratskom strankom, zbog istupa na predizbornom skupu u Bileći u istočnoj Hercegovini 22. rujna.

On je tada otvoreno vrijeđao Davora Dragičevića, oca mladića Davida koji je pronašen mrtav u ožujku u Banjoj Luci, a taj slučaj ni do danas nije razjašnjen.

Davor Dragičević svakodnevno organizira prosvjedna okupljanja u Banjoj Luci tražeći istragu o smrti svog sina, a veliki takav skup najavio je za 5. listopada, dan uoči izborne šutnje, što je Dodik okvalificirao kao izravnu prijetnju svojoj vlasti.

"Kažite mu da se prestane za****vati da se ja ne bih za****vao s njim. Kaže: 'Jedini način da se zaustavi Milorad Dodik i da ne pobijedi je da onaj u Banjoj Luci (Dragičević) kao nešto uradi'. Šta će on uradit'? Iznio krevet na trg i misli da je frajer. Osmog (listopada) više neće biti ondje", izjavio je Dodik pred stranačkim pristalicama u Bileći. 

Slučaj smrti Davida Dragičevića policija RS-a koju kontrolira Dodik najprije je okvalificirala kao nesreću, da bi tek nakon snažnih pritisaka članova mladićeve obitelji bila pokrenuta sveobuhvatna istraga u sklopu koje je tužiteljstvo ocijenilo kako se radi o ubojstvu. Zbog pokušaja prikrivanja dokaza do sada su optužena dvojica policajaca te sudski vještak patolog koji je tvrdio kako je David Dragičević nastradao nesretnim slučajem

Prosvjed zbog neistražene smrti Davida Dragičevića

1/6

Komentara 7

KA
KaraMarko
16:01 04.10.2018.

Banana drzava u kojoj mozes i ubiti bez da odgavaras i jos da ti se presednik podsmijeva na nesrecu...

KI
kimi
12:33 04.10.2018.

Mile ima sve karakteristike vrhunskog političara, bahatost, pokvarenost, licemernost...i vilu (u ovom slučaju) na Dedinju...

GV
golub Vaso
17:19 04.10.2018.

je li dobio podršku velikog prijatelja čiriličara iz Mostara koji se zove Dragan Čović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije