Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bruxelles

Dodik: Iz BiH se ne može govoriti samo jednim glasom, to je iluzija

'Banjaluka 04.05.2007 Milorad Dodik premijer RS  Snimio: Dejan Moconja'
Dejan Moconja/VLM
27.06.2012.
u 20:14

Europski povjerenik za proširenje Štefan Füle naglasio je potrebu dogovaranja mehanizma za rješavanje problema u BiH

– Potrebno je dogovoriti koordinacijski mehanizam na državnoj razini, mehanizam efikasnog rješavanja problema među entitetima – rekao je europski povjerenik za proširenje Štefan Füle na početku današnjeg “dijaloga na visokoj razini” s političarima iz BiH u Bruxellesu. Dodao je kako ne očekuje da će sastanak završiti s jasnim dogovorom kako bi taj mehanizam trebao izgledati.

Na političarima je iz BiH da razmijene ideje i odluče o tome, rekao je Füle, dodajući da upravo tome služi “dijalog” koji bi se mogao pretvoriti u stalni oblik razgovora među BiH političarima pod patronatom Europske komisije. Potkraj sastanka, na kojem je za stolom bilo oko 35 sudionika, bila je predviđena i večera tijekom koje je europski povjerenik želio čuti o političkoj situaciji u BiH koja se, priznao je, čini kaotičnom.

Uoči početka sastanka, Milorad Dodik u Bruxellesu je novinarima izjavio da nitko ne može nastupati uime BiH jer nema institucionalnih ovlasti za takvo što. Očekivanje europskih dužnosnika da se iz BiH govori “jednim glasom” Dodik je nazvao birokratskom iluzijom.

– Netko može nastupati uime BiH, odnosno može se govoriti jednim glasom, samo ako iza toga stoji jasan dogovor. Toga nema pa je to očekivanje jednog glasa još jedan pokazatelj da bruxelleska administracija ignorira realnost u BiH. Ta je realnost konstantna kriza, očita za sve koji je žive u BiH – rekao je Dodik.

Ključne riječi

Komentara 14

GA
garincha
22:43 27.06.2012.

Bravo Jurica1050!U sridu!

Avatar andro_livi
andro_livi
23:16 27.06.2012.

Kosovo je republika i to stvarnost, Srbi to htijeli ili ne priznati. Isto tako Srpska je republika, htijeli mi to ili Bosnjaci priznat. Danas mi prijatelj banjalucanin, Bosnjak, pokaza uvjerenje o drzavljanstvu Republike Srpske koji je morao izvaditi da bii ga prilozio u Federaciji BiH radi rijesavanja nekakvog pravnog problema. Ja koliko znam gdje god stoji drzavljanstvo znaci i drzavnost, odnosno drzava. Mozemo se mi praviti naivni koliko god hocemo ali pazi Federacija BiH zahtijeva nesto iz RS, hmm!!

RE
@rea
20:57 27.06.2012.

Bruxelska "birokratska iluzija", e tu se moram složit' s Debelim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije