Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hvali ratne zločince

Dodik hvalio Karadžića i Mladića: Srbi su Hrvatima, Slovencima i muslimanima poklonili slobodu

Foto: Reuters
1/2
24.06.2018.
u 17:36

Sve te narode optužio je da su umjesto zahvalnosti skovali protusrpske urote sanjajući uspostavu vlastitih država te svođenje Srbije na "beogradski pašaluk"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nahvalio je osuđene ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića, slaveći ih kao srpske heroje i ustvrdio da su Srbi svim drugim narodima bivše Jugoslavije u prošlosti "poklonili slobodu".

Dodik je tijekom dana kod Modriče sudjelovao u obilježavanju jedne od bitaka vođenih na području Bosanske posavine 1992. godine i u prigodnom govoru kazao je da su Srbi "kao državotvorni narod poklonili slobodu i Hrvatima i Slovencima i muslimanima".

Sve te narode optužio je da su umjesto zahvalnosti skovali protusrpske urote sanjajući uspostavu vlastitih država te svođenje Srbije na "beogradski pašaluk". Po njegovu sudu, upravo to je i dovelo do raspada bivše Jugoslavije koju je opisao kao "srpsku zabludu".

Foto: Dejan Moconja/PIXSELL

Bizarne povijesne opservacije zaokružio je konstatacijom da su Srbi u ratovima 90-ih godina ipak ispali pobjednicima stvorivši "dvije srpske države" - Srbiju i bosanskohercegovački entitet kojemu je on na čelu.

Time je propao višestoljetni projekt pokušaja razdvajanja Srba na Balkanu, a zaslužni za to su svi oni koju su se borili 90-ih godina uključujući Karadžića i Mladića koji su "poveli srpski narod", istaknuo je.

"Nemojte nam govoriti ni o kakvoj priči o BiH koja treba da jača, da se gradi kao država, jer nam se to ne može i ne smije dogoditi", kazao je Dodik.

Komentara 127

DU
Deleted user
18:00 24.06.2018.

Pitanje BiH nije rješeno. Srbiji i Hrvatskoj to u međuvremenu nije tema. Dok ne dođe prva velika kriza u EU i svijetu. Onda je tema odcjepljivanja republike Srpske i pripajanja Srbiji tema. A federacija BiH kao trebala sutpiti u konfederaciju s Hrvatskom ali bosanski muslimani nemaju još plan. Jer na toj opciji bi trebali raditi više nego na autoputu Sarajaveo Beograd. Jer taj Erdoganov autoput ih ne vodi prijateljima. A Turska? Čim ode Erdogan ideja novog osmanskog carstva je prošlost. Tako da bi Bakir trebao objasniti svom narodu ili bar svojim biračima koje izglede imaju u budućnosti. BiH je danas protektorat i svi čekaju mirni razlaz. Zato se u BiH još ništa ne dešava. Nema korak naprijed. Sve dok se Srbija i Hrvatska ne dogovore krajnjim granicama.

Avatar Cordoba
Cordoba
20:11 24.06.2018.

Moraju novinari da bace kosku pa to ti je......

IL
ilijan
17:41 24.06.2018.

Nitko vas srbe ne voli! Sami ste si krivi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije