Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stambeno zbrinjavanje

Dodijeljeni ključevi za 21 stan u Vukovaru

dodjela stanova
Foto: MORH
1/7
09.11.2019.
u 20:15

Riječ je o novoizgrađenom višestambenom objektu s 21 stambenom jedinicom, izgrađenom u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja osoba s liste prvenstva Grada Vukovara, deficitarnih kadrova u Gradu Vukovaru te kadrova Ministarstva obrane RH

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar, ujedno i izaslanik Vlade Republike Hrvatske, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general – bojnik Siniša Jurković  kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane te gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava nazočili su u petak na svečanom useljenju korisnika u novoizgrađeni višestambeni objekt u Vukovaru, na adresi Ive Tijardovića 9, gdje su im uručili ključeve i ugovore o najmu.

Naime, riječ je o novoizgrađenom višestambenom objektu s 21 stambenom jedinicom, izgrađenom u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja osoba s liste prvenstva Grada Vukovara, deficitarnih kadrova u Gradu Vukovaru te kadrova Ministarstva obrane RH. Ukupna vrijednost izgradnje višestambenog objekta iznosi 8,23 milijuna kuna.

Svih šest građevina su iste veličine i katnosti te imaju isti broj stambenih jedinica (stanova) – svaka ima 21 stan, što je sveukupno 126 stanova, a od čega dvije zgrade su u nacionalnom programu obnove i izgradnje višestambenih zgrada.

– Sukladno Nacionalnom programu stambenog zbrinjavanja Vlade danas smo u mogućnosti useliti 13 obitelji s područja grada Vukovara, a time stvaramo i preduvjete ostanka tih obitelji u Vukovaru – istaknuo je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, dodavši kako će do kraja godine, ukoliko radovi budu gotovi, stambeno biti zbrinuto još 60 obitelji na području Vukovara, a prema projekcijama za iduću godinu, još oko 150 obitelji, dok bi u cijeloj državi više od tisuću obitelji trebalo biti stambeno zbrinuto.

Ključeve stanova dobili su pripadnici Hrvatske vojske, osobe iz skupine zdravstvenih zanimanja te stručnjaci ostalih zanimanja koja su deficitarna u Vukovaru. General-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, izrazio je zadovoljstvo što se program stambenog zbrinjavanja pripadnika HV-a nastavlja.

– Vratili smo hrvatskog vojnika u herojski grad Vukovar, zasad je to jedna inženjerijska satnija, no nadam se kako će za godinu dana ovdje biti cijela bojna. Vojnik je najveća vrijednost i vrlo nam je važno kako, u kojim uvjetima i gdje živi – poručio je Jurković, naglasivši kako Vukovar i Hrvatsku vojsku vežu neraskidive veze i odlična suradnja.

Novouseljenim obiteljima čestitao je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, uputivši zahvalu Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje zbog realiziranog projekta, zadovoljan činjenicom da u grad doseljavaju nove mlade obitelji.

Također, na istoj lokaciji, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RHP) krajem srpnja 2019. godine započeti su radovi na izgradnji treće zgrade vrijednosti radova 1,26 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar dr. Evil
dr. Evil
20:55 09.11.2019.

Da nije datuma čovjek bi pomislio da je članak iz SFRJ.

Avatar rubinet
rubinet
10:20 10.11.2019.

Neka Hrvata u svom Vukovaru.

Avatar Coldmachine
Coldmachine
01:51 10.11.2019.

Grad je ekonomski mrtav, i ovo je ocajnicki potez, ne znam tko je ocajniji vojnici zbog bijednih primanja koji su uvjetovano dosli ovamo, i koji su spali da na zalost dobijaju socijalne stanove, ili grad koji je njih doveo da s tom crkavicom odrze grad na umjetnom disanju, i pokusaj simuliranja zivota u ovom zamrlom gradu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije