Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SKLOPU ADVENTA

Doček Nove godine u Splitu na četiri lokacije

Split: Sunčan dan privukao mnogobrojne posjetitelje na Rivu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/6
31.12.2021.
u 20:56

Ovo je već druga godina zaredom da Split zbog pandemije ne organizira tradicionalni doček na Rivi.

Splićani i njihovi gosti Novu godinu večeras dočekuju u četiri ugostiteljske zone u sklopu splitskog Adventa, na bedemu Cornaru, Perivoju, Zvončacu i Mertojaku s različitim novogodišnjim programima.

U Splitu je neuobičajeno toplo, danas je izmjerena temperatura od 17 stupnjeva, a domaći i strani gosti u gradu pod Marjanom uživali su u sunčanom vremenu.

Večeras je oko 10 stupnjeva, nema vjetra i vrijeme je naklonjeno svima koji će Novu godinu dočekati na otvorenom.

U Novu godinu u Perivoju, u samom središtu grada, posjetitelje uvode Marko Pecotić Peco i Silvia Dvornik, koji izvode domaće i strane hitove. U Perivoju su na ulazu tražili covid potvrde, a oni koji ih nisu imali mogli su se ondje testirati.

Na bedemu Cornaru goste u 2022. godinu uvodi XXS Band. 

Thrill Band počeo je zabavljati posjetitelje na Zvončacu u 20 sati. Od 22 sata ondje nastupaju TBF,  a posjetitelji su kupnjom ulaznice osigurali i testiranje na ulazu.

U četvrtoj zoni, na Mertojaku, održava se Kazetofon party na kojemu gosti besplatno uživaju u glazbenom programu DJ-a koji pušta najveće hitove osamdesetih i devedesetih godina.

Na sva četiri mjesta posjetitelji imaju bogatu gastronomsku ponudu.

Nekoliko minuta nakon ponoći u Fotoklubu Split u Marmontovoj ulici otvara se tradicionalna izložba fotografija mlade splitske autorice Lucije Drače. Najavljeno je da će izložbu posjetiti župan Blaženko Boban, a očekuje se i gradonačelnik Ivica Puljak.

Bit će to prvi kulturni događaj u Hrvatskoj u Novoj godini. 

Ovo je već druga godina zaredom da Split zbog pandemije ne organizira tradicionalni doček na Rivi.

>> VIDEO Nova godina - Ovo su najpopularniji novogodišnji običaji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije