Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DR. FOX

"Doc Hollywood" postao pravi počasni doktor

Michael J Fox
AFP
05.03.2010.
u 18:34

Poznatom kanadskom glumcu Michaelu J. Foxu švedski institut Karolinska, koji bira laureate za Nobelovu nagradu za medicinu, dodijelio je naslov počasnog doktora medicinskih znanosti.

Zbog napora u istraživanju novih lijekova protiv Parkinsonove bolesti, poznati glumac koji i sam boluje od nje (dijagnosticirana mu je 1991.) proglašen je u Švedskoj počasnim doktorom, a naslov će primiti u New Yorku u petak.

U cijenjenom institutu Karolinska, koji je odgovoran za izbor dobitnika Nobelove nagrade na području medicine, ističu da je zaklada Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research od 2000. do danas donirala više od 175 milijuna dolara za istraživanja usmjerena na pronalaženje novih lijekova za Parkinsonovu bolest.

Premda je obolio i morao smanjiti glumačke aktivnosti, Fox nije odustao od glume, pa je čak prije četiri godine napravio mali glumački podvig gostovanjem u seriji "Boston Legal" u kojoj je glumio kvadriplegičara. Iako mu je najteže stajati mirno zbog drhtavice koja je jedan od simptoma njegove bolesti, uspješno je odglumio nepokretnog čovjeka.

Fox se nedavno pojavio kao jedna od velikih kanadskih zvijezda na svečanosti zatvaranja ZOI u Vancouveru; tom prigodom je rekao da, premda već 30 godina živi u SAD-u i ima dvojno državljanstvo, u hokeju nema dvojbi – kad igraju Amerika i Kanada, on odijeva vestu s javorovim listom.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:49 21.03.2010.

Imamo i mi počasnog magistra Đapića i počasnog predsjednika Sanadera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije