Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.03.2015. u 12:00

Sa dvije-tri rečenice o obrazovanju, Milanović je pokazao da o obrazovanju ne zna gotovo ništa

Ne znam zašto informatika nije obvezni predmet. Sram me to reći – kazao je premijer Zoran Milanović na konferenciji startupa Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. Dodao je kako po svojoj djeci vidi da “uče puno besmislenih stvari, a malo čitaju”.

Spomenuo je svog sina koji pohađa zagrebačku Klasičnu gimnaziju za koju je rekao da je “sjajna škola, ali ima loš kurikulum”. Sa te dvije-tri rečenice o obrazovanju, kojem se i za vrijeme mandata njegove vlade svake godine iz proračuna uzimalo što se moglo, a u kojoj se financijsko omalovažavanje učitelja, ali i njihova položaja u društvu, nastavilo, Milanović je pokazao da o obrazovanju ne zna gotovo ništa. Da je i ovoj vladi obrazovanje zadnje odavno je svima jasno, a da bi u javnosti stvorila privid da vodi brigu o školstvu, u posljednjoj godini svog mandata, prilično nevoljko, neuvjerljivo i bez dovoljno logistike (čitaj novca) ali i dobro osmišljenog, realnog projekta, započela je pripreme za reformu školstva.

A u toj reformi, zbog čega će se premijer vjerojatno opet sramiti, informatika neće biti obvezni predmet. Zašto? To bi premijer trebao pitati svog ministra obrazovanja Vedrana Mornara, ali i savjetnika Nevena Budaka. Jer, u trenutku kad konačno počinje i najavljena informatizacija škola, i kad bi novi kurikulumi i nova organizacija nastave u školama trebali zaživjeti za dvije-tri godine, izgovoru da je problem nabava računala nema mjesta. I ono najvažnije, premijeru Milanoviću netko bi trebao objasniti da za “sjajnu školu” nisu ključni kurikulumi, nego kvalitetni i kreativni učitelji.

Mnogi učitelji, nastavnici i profesori to dokazuju svakodnevno, nadoknađujući manjkavosti kurikuluma, propuste državne administracije, nebrigu i siromaštvo.

>>Milanović: Djeca uče puno besmislica. Mrsić: Burza rada je 'malo unfriendly'

>>Treba li domaćinstvo ponovno biti obavezan predmet u osnovnim školama?

Komentara 11

Avatar navijač
navijač
12:31 13.03.2015.

Milanoviću obrazovanje nije ni važno jer je i onako nasljedio "zanat" od tate.

LU
lukabulic
12:24 13.03.2015.

milanoviću priznaj već jednom da to s kurikulumom ili zdravstvenim odgojem-- bila je podvala štulhofer -zakoršek pedofilija i pederizam za mlade hrvatiće_ne ponovilo se-

BL
blukac3
12:59 13.03.2015.

milanović me podsjeca na starijega brata,o svemu zna nista.😃

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije