Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARUČIVANJE NA PREGLED

Dobrovoljna darivateljica krvi ostala razočarana: Pred službenicom poderala narudžbu

Ilustracija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
03.05.2019.
u 23:17

Opet će se ona odazvati akcijama darivanja krvi, jer je u srcu humana i nije to radila zbog pogodnosti i nekih dodatnih prava, ali je zaboljelo to što baš nikad ništa nije onako kako piše i obećava se, nikad kad se radi o pravima malog običnog čovjeka - stoji u objavi.

Dobrovoljna darivateljica krvi, koja je do sada preko 20 puta darovala krv, razočarala se nakon što je odlučila iskoristiti pogodnost pri pregledu u KBC Split.

- Jutros je otišla do centralnog laboratorija na Križinama da se naruči za ultrazvuk abdomena jer su joj preko telefona rekli da prednost pri upisu može ostvariti jedino da direktno dođe na šalter.  Nakon što su je izvozali 3 puta od centralnog prijema do šaltera na odjelu, prebacujući odgovornost s jednih na druge, na kraju je dobila termin pregleda za 10.02.2020. - objavila je na Facebooku Natalia Tafra Bazina, kolegica dobrovoljne darivateljice.

Dodala je kako je njega kolegica nakon toga pred službenicom potrgala potvrdu narudžbe

- Opet će se ona odazvati akcijama darivanja krvi, jer je u srcu humana i nije to radila zbog pogodnosti i nekih dodatnih prava, ali je zaboljelo to što baš nikad ništa nije onako kako piše i obećava se, nikad kad se radi o pravima malog običnog čovjeka - stoji u objavi.

Navela je neke od pogodnosti na koje darivatelji imaju pravo: 'Pregled liječnika specijalista isti dan ili najkasnije u roku od tjedan dana. Upis za dijagnostičke pretrage u roku od 15 dana, odnosno ako se radi o pretragama s 'liste čekanja', u roku od mjesec dana. U KBC-u Split darivatelji krvi koji su krv darovali 10 i više puta navedene pretrage imaju trajno, bez obzira na to kada su posljednji put darovali krv.

Komentara 17

TT
TTjac
09:58 04.05.2019.

Laž kod nas vlada već 30 godina, navikni se ženo ili idi.

Avatar ucjena
ucjena
05:51 04.05.2019.

Sta je jedan rekao; ja sam dao bubreg i svuda hocu imati prolaz odmah, bez cekanja? e sad?

DU
Deleted user
08:16 04.05.2019.

I šta sad , ja sam dao krv više puta od te babe i ne tražim upis preko reda, šta ova sad hoće??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije