Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Jednostavno je nestao'

Dobrota se isplati: Iznenadila se kada je nakon 14 godina srela ovisnika kojem je pomagala

Jeanah Nomelli
Foto: Facebook
04.11.2019.
u 10:41

Jeanah Nomelli prije 14 godina pomogla je beskućniku koji je kopao po smeću ne bi li pronašao plastiku za preprodati kako bi si kupio heroin. Jedno vrijeme su se družili, no on je onda nestao

Da se dobrota uvijek isplati još je jednom dokazala bolničarka po imenu Jeanah Nomelli koja je promijenila život jednom ovisniku i beskućniku.

Jeanah je, naime, prije 14 godina naletjela na Willa koji je kopao po smeću ne bi li pronašao plastiku koju može preprodati za recikliranje.

Ona ga je pitala što ga je natjeralo da tako mora zarađivati novac nakon čega joj je ispričao svoj životni put. Willu je, naime, iznenada preminula supruga nakon čega je on probao heroin kako bi prestao tugovati za njom. No, vrlo brzo je postao ovisan, a zbog droge je ostao bez posla i kuće pa je postao beskućnik. Savi novac koji je zaradio, trošio je na drogu i bio je na rubu svog života.

No, onda je naišla Jeanah. Ona mu je dala jaknu i čizme da se ne smrzne, ali i 7 dolara da napravi osobnu iskaznicu kako bi mogao pronaći posao.

– Obećao mi je da to neće potrošiti na drogu i svoje je obećanje održao. Dobio je osobnu iskaznicu i posao, a kasnije je pronašao i ženu – napisala je ona na Facebooku gdje je njezina objava osvojila srca mnogih.

Prepričala je kako su se ona i Will nekoliko mjeseci družili, ona muz je pomagala da se riješi ovisnosti, no onda je on jednoga dana jednostavno nestao.

– Nikada ga nisam više vidjela, a tijekom godinama sam se pitala što mu se dogodilo. Pitala sam se je li uopće živ. No, Bog je spojio naše puteve ponovno. Čekao me ispred toaleta na benzinskoj postaji. Stajao je sa suzama u očima i pitao me sjećam li ga se. Trebalo mi je dvije sekunde i onda sam shvatila, to je moj Will – prepričala je njihov ponovno susret nakon 14 godina.

Njihovu priču podijelila je kako bi sve podsjetila da je dobrota važna.

– Može potpuno promijeniti nečiji život. Nikad ne znate, no Will je dokaz toga. Budite ljubazni u svemu što radite.  Jednoga dana će vas pronaći i nagraditi vas s vječnom zahvalnošću – zaključila je ona.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije