Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS nudi rješenja

Dobri turistički programi povećat će promet Zračne luke Rijeka

gužva
AFP Photo
14.09.2010.
u 13:45

Hotelske kuće svojim programima trebaju povećati promet u Zračnoj luci Rijeka jer se upravo aviogosti najviše zadržavaju u hotelima, kazao je Đanino Sučić.

HNS-ovci Primorsko-goranske županije Marinko Dumanić, Đanino Sučić i Marinko Boras Mandić rješenje problema Zračne luke Rijeka na otoku Krku vide u kadrovskim ali i programskim rješenjima. Ključni je problem, naime, kako povećati promet i privući što više putnika. Prilika je upravo u trendu, kažu u HNS-u, jer vrijeme godišnjih odmora je kraće pa gosti nastoje izgubiti što manje dana na putovanje do željenog odredišta. Drže da je ključna uloga turističkog gospodarstva, osobito hotelskih kuća na Kvarneru, koje trebaju ponuditi turističke programe kako bi njima povećali promet u Zračnoj luci, jer je poznato, kazao je Đ. Sučić, da se upravo aviogosti najviše zadržavaju u hotelima.

- Nisu opravdane bojazni da će Zračna luka Rijeka izgubiti međunarodni status. Bitno je da nacionalni prijevoznik Zračnu luku Rijeka uključi u svoje programe. Zračna luka Zadar, primjerice, ima veću političku podršku, no to svakako ne utječe na putnički promet - kazao je Đ. Sučić. Marinko Boras Mandić ističe da se valja riješiti klišeja vezanih uz Zračnu luku Rijeka.

- Jedna od pogrešnih predodžbi je da Kvarner nije udaljena destinacija pa aerodrom nije potreban, što je pogrešno jer je za vikend-goste aerodrom nužan. Uvjeti su slični i u drugim zračnim lukama, neuređeni putnički terminal putniku ne predstavlja problem, gost ne gleda ljepotu, nego funkcionalnost. I pozicija aerodroma, koju neki zbog bure dovode u pitanje, nije prepreka jer i druge zračne luke imaju sličnih problema. Neki od vlasnika ne ispunjavaju svoje obveze pa tako Općina Omišalj naplaćuje komunalna davanja, no kao vlasnik ne ispunjava svoj dio obveza - kazao je Marinko Boras Mandić napominjući da je, s obzirom na položaj aerodroma, nužno jače uključivanje turističke privrede. HNS-ovci kažu da uprava Zračne luke Rijeka ne radi dobro pa je stoga potrebno postaviti dobru upravu, koja će znati odgovoriti na obveze. Nisu za privatizaciju, kazao je M. Boras Mandić, nego za javno-privatno partnerstvo, ističući da je ZL Rijeka civilizacijska stečevina ove regije pa se stoga ne treba ponašati neodgovorno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije